Mantarlı Tavuklu Börek

Mantarlı tavuklu börek, doyurucu özelliğinin yanı sıra lezzet bakımından da enfes bir tada sahip olan mantarlı tavuklu börek akşam menüsü olarak da düşünülebilir. Mantar ile tavuk eti birbirlerine çok yakışan iki ayrı lezzettir. Ayrı, ayrı vitamin ve minerallere de sahip olan bu muhteşem ikili, yufka ile birleştiği vakit harika bir börek ortaya çıkıyor.
Henüz mantarlı tavuklu börek tarifini denemediyseniz size önereceğimiz tarif ile pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Tavuklu Mantarlı Börek Malzemeleri

  • 4 tane yufka
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 1 tane tavukgöğsü
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tane domates
  • 1 şeker kaşığı domates salçası
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tane kuru soğan
  • 400 gr mantar
  • 2 tane sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 şeker kaşığı dağ kekiği
  • 1 fiske karabiber
  • 1 fiske kırmızı pul biber
  • 1 küçük fincan su

Mantarlı Tavuk Börek Nasıl Yapılır?


Mantarlı tavuklu börek için ilk önce bir çay bardağı dolusu ay çiçek yağını yanmaz bir tavanın içerisine alın ve ocağın altını kısık ateş olacak şekilde açın. Yağ fazla ısınmadan içerisine kuru soğanı ince kıyım yapıp ilave edin ve pembeleşene dek kavurun. Soğanlar yeterli kıvama gediğinde tavuk etini iyi bir şekilde yıkayın ve ufak, ufak kesip soğanların içerisine ilave edin. Ocağın üzerinde tavanın sapından tutup ileri geri hareketler yapın ve sote işlemine devam edin.
Tavuklar suyunu bırakıp kavrulma aşamasına geçtiğinde içerisine mantarları dilimleyip ilave edin ve tahta kaşık ile malzemeleri karıştırın.

Biberlerin içlerinde bulunan tohumları temizleyip tavaya ilave edin. Birkaç dakika tavanın içerisinde bulunan malzemeleri karıştırın ve domateslerin kabuklarını soyun. Küp olacak şekilde domatesleri doğrayın ve tavaya ilave edin. Akabinde tavanın içerisine diğer kalan baharatları ekleyin ve üzerine tuz ilavesi yapıp tavanın ağzını bir kapakla kapatıp kısık ateşte pişirin.

Malzemeler suyunu çektiğinde tavayı ocağın üzerinden indirip malzemeleri delikli bir kevgirin içerisine boşaltıp birkaç dakika bekletin. Suyu süzülen mantarlı tavuklu iç harcı soğuması için biraz bekletin. Bu aşama da üç yemek kaşığı su ve Ayçiçek yağını bir tabağın içerisine alın fırçayla karıştırın. Bir tane yufkayı tezgâhın üzerine serin ve üzerine sulu karışımdan sürün. Ardından bir tane daha yufkayı ıslak yufkanın üzerine serin ve gül böreği yapar gibi üçgen parçalar kesin. Geniş olan kısımlarına tavuklu mantarlı karışımdan ilave edip rulo şeklinde sarın. Ardından gül şeklini verin ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırına gönderin. Böreklerin üzeri kızarınca fırından alıp sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.
20.01.2024 08:23:44
Mantarlı Tavuklu Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mantarlı Tavuklu Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Mantarlı Tavuklu Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024