Kuru Yufkadan Börek

Kuru yufkadan börek, bol lezzetli börek tarifi arayan kişiler için oldukça ideal bir börek tarifidir. Kuru yufka her zaman tazeliğini koruyabilme özelliğine sahiptir. Bu nedenden dolayı da Anadolu'da sıkla yapılmaktadır. Yaz mevsiminde yapılan kış hazırlıkları arasında bulunan kuru yufka pişirilerek kurutulduğu için yaklaşık olarak tazeliğini bir sene kadar koruyabilmektedir.

Kuru Yufkadan Börek İçin Gerekli Malzemeleri

  • 10 tane kuru yufka
  • 1 su bardağı süt
  • ,1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı soda

İç Harcı için

  • 500 gr dana kıyma
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (1 yemek kaşığı tereyağı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kuru Yufkadan Börek Nasıl Yapılır?


Böreğin ilk olarak iç harcının hazırlanması ve soğuması gerekiyor. Bunun için öncelikle kuru soğanın kabuklarını soyun ve ince olacak şekilde dilimleyin. Ardından tereyağını bir tane uygun büyüklükteki tavanın içerisine alıp eritin. Yağın rengi değiştiğinde içerisine kuru soğanları ilave edip hafif kavurun. Şeffaflaşan kuru soğanların üzerine kıymayı ilave edip kavurma işlemine devam edin. Kıyma piştikten sonra harcın içerisine baharatları ve tuzu edip karıştırın. En son olarak da maydanozu yıkayıp temizleyin ve ince kıyım yapıp börek harcının içerisine alın.
Harcı ocağın üzerinden alın ve soğuması için birkaç dakika serin bir ortamda bekletin.

Böreğin iç harcı soğurken siz de bu arada kuru olan yufkaları bir sprey aparatının içerisine ilave edilmiş olan suyla teker teker her taraflarını ıslatıp bir bezin arasına sarın. Eğer kuru yufkadan böreğin hemen yapmak isterseniz yufkaları ıslatma işlemini önceden de yapabilirsiniz.

Yufkalar yumuşayınca bir tanesini alın ve yağlanmış olan fırın tepsisinin üzerine serin. Diğer kalan yufkalardan bir tanesini böreğin üzeri için ayırıp diğerlerini parçalara ayırın. Yufkanın üzerine böreğin sosundan sürün ve üzerini bir kat olacak şekilde yufka ile kaplayın. Ardından yufkanın üzerine kıymalı iç harçta ilave edin. Bu işlemi toplam 3 kere devam edin ve en süte koyduğunuz kıymalı harcın üzerine ayrılmış olan tek parça yufkayı düzgün bir şekilde yerleştirin.

Yufkanın üzerine de kalan sostan sürün veya bir tane yumurta sarısı sürün. Ardından ayrılmış olan bir tane yağının içerisine bir yemek kaşığı soğuk sıvıyağ ilave edip böreğin üzerine gezdirin. Hazırlanmış olan kuru yufkadan böreği 185 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar üzeri kızarana dek pişirin. Börek piştikten sonra fırından alın ve 10 dakika kadar bekletin. Sürenin ardından böreği kare şekillerde veya üçgen şekillerde dilimleyin ve sıcak olarak sunum yapın.

Dip Not: Böreğin iç harcında kıyma bulunduğu için sıcak veya ılık tüketmenizi tavsiye ederiz. Aynı zamanda kuru yufkayı kendiniz yapmak isterseniz un, su ve tuz ile yapılan hamuru yufka şeklinde açıp saç da kurutmanız yeterli olacaktır.
19.01.2024 17:18:06
Kuru Yufkadan Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuru Yufkadan Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kuru Yufkadan Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024