Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta

Kürt böreği tarifi Oktay usta, herkesin afiyetle tüketmiş olduğu harika bir börek tarifi olarak bilinmektedir. Kürt böreği Osmanlı döneminden bu yana sofralarda yerini bulmuştur ve sofralardan hiçbir zaman yerini kaybetmemiştir. Kürt böreğinin yapılışında böreğin içerisinde kullanılan malzemeler böreğin çıtır çıtır olmasına olanak sağlamaktadır.
Kürt böreği hamurunun ince olarak açılması bu böreğin daha iyi kızarmasına olanak sağlamaktadır. Kızaran börekler oldukça lezzetli bir tat oluşturmaktadır. Kürt böreği tarifi Oktay usta çayın yanında, öğün aralarında, atıştırmalık olarak, misafirlere servis edilerek afiyetle tüketilmektedir. Bu böreği yiyen herkes böreğe hayran kalır. Yani misafirleriniz, aileniz bu böreği yediğinde sizden tekrar yapmanızı isteyecektir. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım kolay gelsin.

Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta Malzemeleri

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket margarin

Üzeri için

  • 1 su bardağı pudra şekeri
Hazırlanışı: Kürt böreği tarifi Oktay usta tarifine ilk önce unu geniş bir kaba alarak başlayalım. Kap içerisine biraz un koyulur ve unun ortası havuz gibi açılır. Undan oluşturulan havuzun içerisine yoğurt, yumurta, sıvı yağ koyularak en son unun üzerine kabartma tozu eklenir. Unun içerisine eklenmiş olan bütün malzemeler güzelce karıştırılır.
Hamurun kıvamı çok önemlidir. Kürt böreğinin hamuru kulak memesi kıvamında olmalıdır. Yapılan hamur sert olursa eğer hamura su ilavesi yapılarak hamurun istenilen kıvamı oluşturması sağlanır. Hazırlanan hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde hamurun üzeri bir bez ya da havluyla kapatılarak 30 dakika mayalanması için beklenir. İyice mayalanan hamurdan bir beze böreğin üzerinin kapatılması için bekletilir. Geriye kalan hamurdan eşit olarak 20 beze oluşturulur. Hamur bezeleri tabak büyüklüğünde açılır. Açılan hamurların üzerine oda sıcaklığında eritilen yağ fırça yardımıyla sürülerek yufkalar üst üste koyulur. Bütün bezeler yağlanır ve üst üste koyularak güzelce açılır. En sona bırakılan yani ilk ayrılan hamur bezesi büyükçe açılır. Bir tepsi büyüklüğünde açılan hamur bezesine eritilen yağdan biraz sürülerek rulo oluşturulur. Hazırlanan börek rulosu 3 eşit parçaya bölünerek buzdolabında 45 dakika kadar dinlendirilir. Hamurların üzerine elle bastırılarak yassı bir hale getirilir. Hamurlar tepsi büyüklüğünde açılır. Hamurların üstüne biraz daha eritilmiş olan yağ sürülerek üzerine pudra şekerinden serpilir. Kalan bütün hamurlara da aynı şekilde işlem uygulanır. En son kapak olarak ayırdığımız hamur ince bir şekilde açılarak kapak şeklinde tepsiye kapatılır. Önceden 170 derecede ısıtılan fırına börek tepsisi sürülür. Fırına sürülen böreğin üstü kızarana kadar pişirilir. Güzelce pişen Kürt böreği soğuması için bir kenara alınır ve soğuduğunda servise sunulur. Kürt böreği tarifi Oktay usta afiyetle tüketeceğiniz bir tarif oluşturmuştur.

Afiyet olsun.
19.01.2024 16:44:57
Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024