Kıymalı börek tarifine ilk önce ıspanakları ayıklayıp güzelce yıkayarak başlayalım. Ayıklanıp bol suyla güzelce yıkanan ıspanakları doğrama tahtasına alarak küçük küçük doğrayalım. Doğranan ıspanakları bir kaba alalım ve bir kenarda bekletelim. Kuru soğanların kabuklarını soyalım ve doğrama tahtasına alarak yemeklik doğrayalım.
Sonra soğanları önceden hazırlanan bir tavaya alıp pembeleşinceye kadar kavurup ıspanakları da ekleyelim. Ispanaklar hafif kavrulduğunda ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Son olarak tuzu, naneyi, kırmızı biberi, karabiberi ve rendelenen peyniri ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Küçük bir tepsiye yağ sürelim 1 adet yufkayı üzerine serelim. Sonra krema, süt, yumurta ve sıvı yağ ile hazırladığımız sosu yufkanın üzerinde gezdirelim. Diğer yufkayı ikiye bölelim ve yarısını sos malzemesiyle güzelce buladıktan sonra soslanan yufkayı parça parça edip tepsi üzerindeki yufkanın üzerine yayalım. Üzerine ıspanaklı karışımın yarısını ekleyelim. Kalan yufkayı ve ıspanaklara da aynı şekilde hazırlayarak tepsinin yanlarından fazla olan yufkayı tepsinin içine kapatalım ve kalan sosu da fırçayla yufkaya sürelim. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayalım. Yufkalar hazır olduğunda önceden 170 derede ısıtılmış olan fırında böreklerin altı ve üstü kızarana kadar pişirelim ve piştikten sonra fırından çıkaralım. Soğuyan börekleri dilimleyerek servise sunalım.
Afiyet olsun.