Kolay Açma Börek

Kolay açma börek, eğer sizde bugüne kadar hiç açma börek yapmadıysanız bu sizin içinde iyi bir başlangıç olacaktır. Oldukça kolay hazırlanan ve lezzetli güzel bir börek ortaya çıkıyor, mutlaka denemelisiniz.

Kolay Açma Börek Malzemeleri


Hamur malzemeleri

  • 2-2,5 bardak un ve açm
    ak için de birazcık daha un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Ilık su

İç Harcı malzemeleri

  • 300 gr dana kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • Tuz, karabiber
  • Aralara sürmek için 170 gr tereyağı
Kolay Açma Börek Nasıl Yapılır?

Böreğin hamuru için önce unu eleyin sonra ortasına tuz, sıvıyağ ve yoğurdu ekleyin. Azar azar ılık su ekleyerek hamuru yoğurun. Normalde hamur sadece tuz ve su ile yoğruluyor ama biraz yoğurt ve sıvıyağ ekleyerek daha yumuşak bir kıvam elde etmek istedim. Pürüzsüz hale gelene kadar hamuru yoğurun sonra 12 eşit küçük bezeye ayırın, yuvarlayıp dinlenmeye bırakın. Bu arada bir kaşık tereyağını tavada eritip ince kıyılmış kuru soğanları ekleyin. Orta ateşte soğanları yakmadan hafif pembeleşene kadar kavurun. Bu arada dolmalık fıstıklarını da ekleyin. Biraz kavrulduktan sonra kıymayı da ilave edin, topaklaşma olmadan pişirin. Kıyma güzel bir kahverengi olana kadar piştikten sonra kuş üzümünü, tuzu ve karabiberi ekleyin.
Fıstık ve üzüm de gerçek tarifte yok ama sizde seviyorsanız ekleyebilirsiniz. Sonra pişen harcı soğumaya bırakın.

Böreğin aralarına süreceğiniz tereyağını bir tavada eritin. Her bir bezeyi merdane yardımıyla çay fincanı tabağı büyüklüğünde açın. Her bir bezenin üzerine eritilmiş tereyağından bol bol sürün. Mutfak tezgâhı üzerinde ilk bezeyi hafifçe elinizle esneterek büyütün. Yağlanmış hamurlar elle kolayca esnetilir merak etmeyin. Diğer bezeyi ilk genişletilen hamurun üzerine ortaya koyun. Kenarlarından alttakinin büyüklüğüne göre esnetin. Diğer bezelere de aynı işlemleri yaparak ilk altı tanesini üst üste koyun ve kullanacağınız tepsi genişliğinde inceltin. Yağlanmış tepsiye kenarları hafif taşacak şekilde yerleştirin. Diğer altı bezeye de aynı işlemleri yaparak üst katı hazırlayın. Hazırladığınız kıymalı harcı alt kattaki hamurun üstüne yayın. İkinci hamuru da harcın üzerine yayın, kenardan sarkan hamurla üst katı birbirine yapıştırarak kenarları kapatın. En üste de biraz tereyağı gezdirdikten sonra 220 derecede ısınmış sıcak fırına koyup sürekli gözleyerek altın kırmızısı haline gelene kadar pişirin (Yani yaklaşık olarak 30 dk pişecektir).
20.01.2024 17:23:36
Kolay Açma Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kolay Açma Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kolay Açma Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024