Kol Böreği Tarifi Oktay Usta

Kol böreği tarifi Oktay ustanın anlatımı ile yapılmalıdır. Oktay usta yemek konusunda uzmanlığını bilmeyen yoktur. Kol böreği yapımını çok iyi anlatan ve püf noktalarına dikkat eden Oktay usta tarifleri ile sofralarımızın vazgeçilmezi olan kol böreğini kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Her yöre de yapımı farklı olsa da tat olarak her zaman aynıdır.

Kol böreği tarifi Oktay usta malzemeleri

  • 3 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Su
  • 100 gram tereyağı
  • 100 gram sıvı yağ
  • 2 demet ıspanak
  • 150 gram beyaz peynir
  • Çörek otu
Hazırlanışı ve yapılışı; kol böreği yapmak isteyenler içini kendi istediklerine göre hazırlayıp yapabilirler. Bu kol böreği ıspanaklı ve peynirli yapılacaktır. İlk olarak tenceremizi hazırlıyoruz. Soğanların kabuklarını soyarak tencere içerisine sıvı yağ dökerek soğanlarımız pembeleşene kadar kavurunuz. Ispanakları bol su ile yıkadıktan sonra doğrayıp soğanların bulunduğu tencere içerisine ekliyoruz. Tencere içerisinde pişmesi beklenir ve piştikten sonra ateş üzerinden alınarak kenara koyulur. Soğuması beklenir. Kol böreğinin hamuru için unu kap içerisine döküyoruz. Mayayı ortasına koyarak diğer malzemelerimiz olan yumurta akını ve zeytinyağını yarım bardak ılık su ile içerisine döküyoruz. Tuz ilave ederek mayayı hamur içinde eziyoruz. Güzelce yoğurarak kıvamına gelmesini sağlıyoruz. Bu işlemden sonra hamurun dinlenmesi için yarım saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
Hamuru dinlendirdikten sonra hamuru bölüyoruz. Tatlı tabağı kadar olacak şekilde açıyoruz. Malzemelerimizden olan tereyağını sıvı yağ ile güzelce karıştırıyoruz. Bu karışımı hamurların üzerine sürerek üst üste gelecek şekilde diziyoruz. Bu işlemi de yaptıktan sonra yağın hamuru çekmesi için bir süre bekliyoruz. Daha sonra hamuru masanın ortasına alarak oval olacak şekilde açıyoruz. Daha öncesinden hazırlamış olduğumuz içi getirerek hamurun kenar tarafına koyuyoruz. Üzerine de beyaz peyniri parçalayıp atıyoruz. İç kısmından başlayarak hamurumuzu iç içe katlıyoruz. Diğer hamurları da aynı bu şekilde yaparak hazır hale getiriyoruz. Tepsiyi önümüze alarak oval şeklinde ayarlayarak yağlanmış olan tepsi üzerine keserek güzelce diziyoruz. Yumurta sarısını börek üzerine güzelce sürüyoruz ve üzerine çörek otunu serpiyoruz. Ortalama 180 derece ayarında kol böreği pişirmek için fırın içine yerleştiriyoruz. Sonrasında kızarana kadar pişmesini bekliyoruz ve kızarmasından sonra hazır hale gelmiş olacaktır. Tabaklara koyarak sunumunu yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 12:16:24
Kol Böreği Tarifi Oktay Usta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kol Böreği Tarifi Oktay Usta Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kol Böreği Tarifi Oktay Usta"
Merhaba kızlar. Ben genellikle yemek programlarını takip eden bir bayanım. Özellikle hamur işi yapmayı çok seviyorum. Ancak bazen tarifleri kaçırıyorum. Sonrada doğru bilgiye ulaşamıyorum. Ben börek tarifi bulmaya çalışıyorum. Ancak kol böreği tarifi oktay ustadan olanı arıyorum. Biliyorsanız yazarmısınız. Şimdiden teşekkür ederim.
Tuğba . 29.10.2018 07:37:14

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024