Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı tepsi böreği, börek, acil durumlarda yani eve habersizce gelen misafire ikram etmek ya da evde atıştırmalık olarak tüketilecek pratik ve lezzetli bir yiyecektir. Birçok börek çeşidi yapılmaktadır. Bu çeşitlerden bir tanesi de tepsi böreğidir. İsteğe göre çeşitli malzemelerden yapılabilen bu börek çok pratik ve lezzetlidir. Tepsi böreğinin çeşitlerinden olan kıymalı tepsi böreğinin tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Öncelikle kıymalı tepsi böreğimiz için gerekli olan malzemeleri sayarak, daha sonra yapılış şeklini anlatarak bu lezzetli ve pratik böreğin tarifini sizlerle paylaşalım.

Kıymalı tepsi böreği için gerekli olan malzemeler

  • Altı adet yufka
  • 350 gram kıyma
  • Bir adet orta boy kuru soğan
  • İki adet domates
  • İki adet orta boy yeşilbiber
  • Beş dal maydanoz
  • Bir su bardağı süt
  • İki adet yumurta
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı kırmızı pul biber

Kıymalı tepsi böreği nasıl yapılır?


Kıymalı tepsi böreği için gerekli olan malzemelerimizi hazırladık ve yapım işlemine geçtik. Öncelikle, böreğin iç harcı için hazırladığımız bir adet orta boy kuru soğanın kabuklarını temizledikten sonra, yemeklik olacak şekilde doğruyoruz. Tavanın içerisine aktarıyoruz yarım su bardağı sıvı yağı ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Pembeleşen soğana kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
Yeşilbiberleri küçük küçük doğrayıp iyice kavrulan kıymaya ilave ediyoruz. Daha sonra domateslerine küçük olacak şekilde doğrayıp ilave ediyoruz. Son olarak tuzu, karabiberi, kırmızı pul biberi ilave edip iyice karıştırıyoruz. Maydanozumuzu da ince ince kıyıp üzerine ekleyip karıştırdıktan sonra iç harcımızı ocaktan alıyoruz. Hazır olan iç harcımızı bir kenara koyuyoruz.

Bir adet orta boy kâsemizi alıyoruz. Sos için hazırladığımız malzemelerimizi içerisine aktarıyoruz ve iyice çırpıyoruz. Sosu da hazırladıktan sonra, fırın tepsisini alıyoruz. Tepsinin altını yağlıyoruz ve yufkalardan bir tanesini tepsinin içerisine kenarları dışarıya taşacak şekilde seriyoruz. Üzerine hazırlamış olduğumuz sostan birazını fırçayla sürüyoruz. Bir yufka daha alıyoruz ve parçalayarak tepsiye diziyoruz. Tekrar sostan bir miktar sürüyoruz. Hazırladığımız iç harcımızın yarısını yufkanın üzerine döküyoruz ve iyice yayıyoruz. Üzerine bir yufka seriyoruz ve yufkanın üzerini sos sürüyoruz. Tekrar bir yufka seriyoruz, kalan harcı yufkanın üzerine aktarıyoruz ve seriyoruz. Bir başka yufkayı parçalayıp harcın üzerine seriyoruz ve üzerini sosluyoruz. Son olarak, kalan yufkayı da tepsiye serip tepsinin etrafına taşan yufkayı üzerine kapatıyoruz ve kalan sosla yufkanın üzerini sosluyoruz.

Yapım işlemi biten kıymalı tepsi böreğimizi dilimliyoruz. İsteğe bağlı olarak her dilimin üzerine çörek otu serpiyoruz. Pişirilmeye hazır olan kıymalı tepsi böreğini, daha önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecedeki fırının içerisine koyuyoruz ve üstü iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Pişmiş olan tepsi böreğimizi fırından aldıktan sonra, artık servise hazır hale gelmiştir. Bu lezzetli kıymalı böreği aile ve misafirlerinize ikram edebilir.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 23:18:41
Kıymalı Tepsi Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Tepsi Böreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Tepsi Böreği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024