Kıymalı Patatesli Börek

Kıymalı Patatesli Börek, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında çok yaygın olan bir yemek çeşididir ve çok sık tüketilen enfes bir lezzettir. Kıymalı patatesli Börek kalorisi yüksek ve besleyici bir besindir. Kıymalı patatesli börek özellikle kahvaltı yerine tüketilmekle birlikte ara öğün olarak da sık sık tüketilmektedir. Ülkemizde doğudan batıya, kuzeyden güneye, her bölgede yapılmaktadır ve pidecilerde, fırınlarda, kolayca temin edilebilecek bir yiyecektir.
Doğuda kıymalı patatesli böreğin daha lezzetli olduğu söylenmektedir. Bunun nedeni de doğudaki köylerde bu böreğin ince bir saç üzerinde pişirilmesidir. Bu saç sayesinde içi çiğ kalmamaktadır ve daha güzel pişmektedir. Bu tada ülkemizin her yerinde ulaşabilirsiniz fakat yolunuz doğuya düşerse mutlaka bir de doğuda tadına bakmalısınız.

Kıymalı Patatesli Börek İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kilogram yufka
  • 150 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt

Börek içi için gerekli malzemeler

  • 2 adet patates
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Kıymalı Patatesli Börek Nasıl Yapılır?


Öncelikle böreğin içini hazırlamak için güzel ve geniş bir kap seçiyoruz. Özellikle geniş olmalı ki içini etrafı kirletmeden rahatça harmanlayalım. İlk olarak güzelce soyduğumuz patatesleri rendeliyoruz. Arkasından kuru soğanı ince ince kıyıyoruz. İnce ince kıydığımız soğanları sıvı yağla birlikte teflon bir tavaya koyuyoruz ve kızarıncaya kadar kavuruyoruz.
Daha sonra içerisine kıymayı ilave ediyoruz ve suyunu çekene kadar kavuruyoruz. En sona ise rendelenen patatesleri ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra tuzunu ve karabiberini katarak güzelce harmanlıyoruz ve böreğimizin içini hazır duruma getiriyoruz.

Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra farklı bir tavada tereyağını eritiyoruz ve soğutmaya bırakıyoruz. Daha sonra içerisinie yumurta ve sütü ilave ediyoruz ve güzelce çırpıyoruz. Bu işlemin arkasından fırın tepsisini güzelce yağlıyoruz ve bir adet yufka koyuyoruz ve yufkanın üzerine de tereyağlı karışımdan iyice sürüyoruz. Daha sonra üzerine bir yufka daha koyarak yine tereyağlı karışımdan sürüyoruz ve bunun üzerine de kıymalı karışımdan ekliyoruz. Bu işlemi yufkalar bitene kadar üst üste devam ettiriyoruz. En son serdiğimiz yufkanın üzerine ise yine tereyağlı karışımdan ekliyoruz ve pişirmek için hazır duruma getiriyoruz. Kıymalı patatesli böreği daha önce 180 derecede ısıtılmış fırına atıyoruz ve üzeri kararmaya başlayıncaya kadar pişiriyoruz. Daha sonra fırından çıkardığımız böreğimizin üstüne bir örtü örtüyoruz bunun nedeni ise böreğin kurumasını önlemektir. Bir süre böyle bekletip börek yumuşadıktan sonra böreğimizi dilimlere ayırıyoruz ve servise sunuyoruz. Kıymalı Patatesli böreğimiz hazır.

Afiyet olsun.
20.01.2024 04:08:41
Kıymalı Patatesli Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Patatesli Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Patatesli Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024