Kıymalı Patatesli Börek, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında çok yaygın olan bir yemek çeşididir ve çok sık tüketilen enfes bir lezzettir. Kıymalı patatesli Börek kalorisi yüksek ve besleyici bir besindir.
Kıymalı patatesli börek özellikle kahvaltı yerine tüketilmekle birlikte ara öğün olarak da sık sık tüketilmektedir. Ülkemizde doğudan batıya, kuzeyden güneye, her bölgede yapılmaktadır ve pidecilerde, fırınlarda, kolayca temin edilebilecek bir yiyecektir.
Doğuda kıymalı patatesli böreğin daha lezzetli olduğu söylenmektedir. Bunun nedeni de doğudaki köylerde bu böreğin ince bir saç üzerinde pişirilmesidir. Bu saç sayesinde içi çiğ kalmamaktadır ve daha güzel pişmektedir. Bu tada ülkemizin her yerinde ulaşabilirsiniz fakat yolunuz doğuya düşerse mutlaka bir de doğuda tadına bakmalısınız.
Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra farklı bir tavada tereyağını eritiyoruz ve soğutmaya bırakıyoruz. Daha sonra içerisinie yumurta ve sütü ilave ediyoruz ve güzelce çırpıyoruz. Bu işlemin arkasından fırın tepsisini güzelce yağlıyoruz ve bir adet yufka koyuyoruz ve yufkanın üzerine de tereyağlı karışımdan iyice sürüyoruz. Daha sonra üzerine bir yufka daha koyarak yine tereyağlı karışımdan sürüyoruz ve bunun üzerine de kıymalı karışımdan ekliyoruz. Bu işlemi yufkalar bitene kadar üst üste devam ettiriyoruz. En son serdiğimiz yufkanın üzerine ise yine tereyağlı karışımdan ekliyoruz ve pişirmek için hazır duruma getiriyoruz. Kıymalı patatesli böreği daha önce 180 derecede ısıtılmış fırına atıyoruz ve üzeri kararmaya başlayıncaya kadar pişiriyoruz. Daha sonra fırından çıkardığımız böreğimizin üstüne bir örtü örtüyoruz bunun nedeni ise böreğin kurumasını önlemektir. Bir süre böyle bekletip börek yumuşadıktan sonra böreğimizi dilimlere ayırıyoruz ve servise sunuyoruz. Kıymalı Patatesli böreğimiz hazır.
Afiyet olsun.