Kırma Börek

Kırma Börek, Birçok insanın misafirlerine ikram ettiği yiyeceklerin en başında yer alan kırma börek oldukça eski tarihe dayanır. Birçok çeşidi olan bu börek genellikle peynirli tercih edilmektedir. Bu nedenle bende sizlere kırma böreğin peynirli olan tarifini vereceğim. Sizlerde peynirli kırma böreği çok sevecek ve sık sık evlerinizde yapabileceksiniz.
Kırma börek aslında az malzeme ile kolay bir şekilde mükemmel lezzetler elde etmek isteyenlerin böreğidir. Az malzeme bulundurduğu için malzeme tedarik sıkıntısı çekmeden hızlı bir şekilde bu böreği yapabilirsiniz. Hem az malzemeli hem de çok lezzetli bir börek olan kırma börek sizlere ve misafirlerinize istediğiniz lezzeti vererek sizleri şaşırtacaktır. Şimdi ülkemizde son derece yayılmış olan bu böreğin malzemelerine ve yapılışına geçebiliriz.

Kırma Börek Malzemeleri

  • 500 gram kadar lor peynir ya da rendelenmiş beyaz peynir,
  • 5 adet yufka ve iki adet yumurta,
  • Yarım kilogram yoğurt,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • Son olarak bir miktar tuz

Kırma Börek Nasıl Yapılır?


Daha önce de söylediğim gibi kırma börek, yapılış bakımından da tam istediğiniz gibi bir börektir. Oldukça pratik olan bu böreğin yapılışında isterseniz evinizde yaptığınız yufkayı kullanabilirsiniz. Eğer sizin de zamanınız yok ise gönül rahatlığı ile hazır yufkaları tercih edebilirsiniz. Bu yufkalarla da hemen hemen aynı lezzeti alabilirsiniz.

Öncelikle malzemelerde bahsettiğim kadar yoğurt ve yumurtayı iyice çırpalım ve sos haline getirelim. Daha sonra yufkalardan birini temiz ve düz bir zemine sererek bu sosun yarısını bol bol ve yedire yedire sürün, Daha sonra bu yufkanın sos sürmediğiniz tarafını soslu tarafa kapatalım ve elimizle bastıralım. Bu tarafta artık soslu oldu. Artık geri yufkayı tam olarak açabilirsiniz.

Şimdi rendelenmiş peyniri ya da lor peynirini sos sürdüğümüz yufkanın yarısına serelim. Biraz bol bol kullanabilirsiniz. Yani yufka başına bir 100 gram peynir olacak şekilde yapabilirsiniz. Yufkanın kalan kısmını peyniri serdiğimiz bölgeye kapatıyoruz ve yufkanın D şeklini almasını sağlıyoruz. Bu işlemle artık kırma börek yapılışının yarısını tamamlamış oluyoruz. Bu işlem tamamlandıktan sonra ise fırın tepsisini iyice yağ ile buluşturalım.

D şeklini alan yufkayı her iki yanından büzmeye başlayalım ve işlem tamamlandığında dörder santim ara ile keselim. Bu bölmeleri tepsinize yerleştirerek aynı işlemi tüm yufkalar üzerinde uygulayalım. Bu işlemden sonra tepsiye dizdiğimiz kırma böreklerin üzerini kalan sosumuz ile iyice sos sürelim ve tepsiyi fırına atalım. Sosun tümünü kullanmanız gerektiğini de unutmadan söylemeliyim. Yaklaşık bir saat kadar bir sürede böreğiniz hazırdır. İstediğiniz şekilde tabak üzerinde dekore ederek servis edebilirsiniz. Tepsi böreği sıcak tüketildiğinde iki kat lezzet vermektedir.
19.01.2024 15:02:58
Kırma Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kırma Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kırma Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024