Kayık Börek

Kayık börek, muhteşem görüntüsü ile birçok insanı etkileyen ve bunun yanında lezzeti ile insanlar üzerinde aynı etkiyi gösteren bir börektir. Fakat bu böreğin yapılışı oldukça zordur. Ama kayık böreğinin lezzeti bu yapılışının zor olması durumunu ortadan kaldırmaktadır. Kayık böreği yani diğer adı ile sandal böreği, adını tabi ki görüntüsünden almıştır.
Aslında kayık böreği bir nevi karnı yarığa da benzetilmektedir. Bu börek insanlar tarafından genellikle börek evlerinde ya da bunlara benzer yerlerde yenilmektedir. Şimdi bu mükemmel lezzetin tarifini sizlere vereyim.

Kayık Börek Malzemeleri

  • İki adet yufka,
  • Bir miktar beyaz peynir,
  • İki adet sivri biber,
  • Bir adet domates
  • Bir adet yumurta ve bir çay bardağı süt,
  • Bir çay bardağı sıvı yağ

Kayık Börek Nasıl Yapılır?


Öncelikle kayık börek için kullanılacak soslardan birini yapalım. Bunun için bir küçük kap içerisinde bir adet yumurtamızı ve bir çay bardağı sütü koyarak iyice çırpalım. Çırpma işlemini yaparken bir çay bardağı sıvı yağını da katarak iyice çırpalım. Artık sos hazır. Şimdi diğer işlemimize geçebiliriz.

Yufkayı düz bir zemine serelim. Buraya kadar genellikle insanlar zorlanmaz fakat böreği sandal yani kayık haline getireceğimiz şimdiki işlemde bazı insanlar zorlanmaktadır. Siz dediklerimi aynen uygulayarak çok fazla zorlanmadan bu işlemi yapabilirsiniz. Şimdi öncelikle parçalardan birini düz bir zemine alın ve rulo şekline geniş kenardan başlayarak sarın.
Yaklaşık yarım avuç boyuna gelene kadar rulo sarmaya devam edin ve parmak uzunluğu kaldığında bu kısma fırça ile sos sürün.

Daha sonra sarılan bölgenin uç kısımları olips bir şekil alacak şekilde birleştirilir ve ortaya 0 şekli çıkar. Kalan soslu kısmı ise bu uçları saracak şekilde üzerine kapatalım. İşte bu aşamayı tamamladıktan sonra artık zor kısımları geçmiş olduk. Bu sırada tepsinin altını iyice yağla sıvayalım. Bu işlemi tüm yufkalarda uygulayalım ve börekleri tepsi üzerine dizelim.

Şimdi domatesin kabuklarını iyice soyalım. Bu işlemi iyi yapmazsanız kayık börek piştikten sonra yenilirken bu kabuklar ağzınıza gelecektir. Bu durumda sizlerde rahatsızlıklar oluşturacaktır. Domatesleri tam olarak soyduktan sonra ince ince yemeklik olacak şekilde doğrayın ve biberleri keserek çekirdeklerini tam olarak ayıklayın. Daha sonra bir kap içerisinde peyniri, biberleri ve domatesleri iyice karıştırın.

Daha sonra sonlara yaklaşırken bu karışımımızı tepsi içerisine dizdiğimiz böreklerin içerisine bolca ekleyelim ve yufkanın göründüğü kısma yumurtalı sosu iyice sürün ve fırını ısınması için 200 dereceye ayarlayın. Fırın tam olarak ısındığında tepsinizi fırına koyun ve tam olarak kızarana kadar yanmamasına dikkat ederek pişirin. Daha sonra istediğiniz şekilde dekore ederek afiyetle yiyebilirsiniz.
20.01.2024 09:57:06
Kayık Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kayık Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kayık Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024