Karnıyarık böreği daha önce tattığınız böreklerden oldukça farklı olan ancak kesinlikle çok beğeneceğiniz börek tarifleri arasında yer alıyor. Adı sebebi ile korkmanıza da gerek yok, çok rahat bir şekilde hazırlayacağınız bu börekle çocuklarınız ve sevdiklerinize kısa sürede lezzetli atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.
Karnıyarık Böreği malzemeleri
4 yufka
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için malzemeler
200 gram kıyma
1 kuru soğan
2 domates
2 yeşil biber
1 tatlı kaşığı salça
Karabiber
Pul biber
Tuz
Üzeri için
1 yumurta
Karnıyarık Böreği Nasıl Yapılır?
Yufka ile yaptığımız her zaman olduğu gibi öncelikle iç harcımızı hazırlayarak börek yapımına başlıyoruz. Öncelikle soğanı incecik küpler halinde doğruyoruz. Sıvı yağ koyduğumuz tavada soğanları iyice soteliyoruz. Daha sonra incecik doğradığımız biberleri koyarak kavuruyoruz. Kıymayı da koyup kavurduktan sonra salçamızı ilave ederek biraz daha kavuruyoruz. Sonra soyup incecik doğradığımız ya da rendelediğimiz domatesleri tavaya alıp birkaç dakika kavuruyoruz. Baharatları iç harca ekledikten sonra 1 dakika daha pişirip harcımızın altını kapatıyoruz.
Yufkalarımızın birini alıp tezgâha seriyoruz. Daha sonra sıvı yağ ve süt karışımını kullanarak yufkamızı fırça yardımıyla ıslatıyoruz.
Tüm yufkaları üst üste koyarak bu şekilde ıslattıktan sonra pizza dilimleri halinde 6 parçaya bölüyoruz. Her parçanın sigara böreğinden daha büyük olması gerekiyor. Daha sonra üst üste olan bu yufka dilimlerinin her birinin yay şeklindeki kısmına iç harcımızdan bol miktarda koyuyoruz. Daha sonra sigara böreği gibi sararken tek yufka değil iki tane yufkayı kullanıyoruz. Bu arada sarma işlemini yaparken sigara böreğinde olduğu gibi sıkı sarmıyoruz. Yağlanmış tepsiye bu şekilde sardığımız tüm börekleri aldıktan sonra önce böreklerin üzerine yumurta sürüyoruz, sonra da her birine karnıyarıkta olduğu gibi boydan çizgi atıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarana dek bekletiyoruz.
Afiyet Olsun.
20.01.2024 16:41:47
Karnıyarık Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Merhabalar ben beş yayı yanında yiyecek ve atıştırılacak güzel lezzetli aparatif yiyecekler hazırlamak istiyorum. Milföy hamurundan karşıyadır şeklinde iç malzemelerini kavuştuktan sonra karşıyadır böreği şeklinde ağzı açık birşeyimde hazırlayıp gırında pişirsem olur mu? Bana kıymalı böreğin bir sekil şekli gibi geliyor. Güzel olur mu? Kazım . 29.10.2018 09:51:05
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024