Öncelikle böreğin hamuru hazırlanmalıdır. Kabak böreğinin hamuru için su, un ve tuzu karıştırıp iyice yoğurulmalıdır. Yoğurulan hamur bir süre bir kenarda dinlendirilmelidir. Üç adet kabağın kabukları soyulmalı ve kabaklar rendelenmelidir. Soğan dilimlenip, dilimlenmiş olan kabakla karıştırılmalıdır. Üzerine biraz tuz eklenmeli ve yoğurulmalıdır. Yoğurulmuş olan kabak ve soğanı bir bezin üzerine koyarak suyu çıkarılmalıdır. Sonrasında yarımşar bağ dere otu ve maydanozu kıyıp, lor peynirle birlikte suyu sıkılan kabak ve soğanla harmanlanmalıdır. Daha sonra dinlenen hamur üç bezeye ayrılıp hamur incecik açılmalıdır.
Tepsiyi yağlayıp ilk açılan ince yufkayı keserek yerleştirip tekrar yağlanmalıdır. Hazırlanan kabaklı ve lorlu iç yufkanın üstüne serpilmeli ve üzerine ikinci kat yufkayı da üstüne koyulmalı ve yağlanmalıdır. Tekrar iç harcı koyup üzeri yufka ile kapatılmalı ve pişirmeden önce kare şeklinde dilimlenmelidir. Böreğin üzerine sıvı yağ ve zeytinyağı karışımını sürerek fırında kızartılmalıdır.