Ispanaklı yufka böreği, ıspanak, içerisinde bulundurduğu vitamin ve minerallerle sağlık açısından çok faydalı bir bitkidir. Özellikle içerdiği D vitamini ile vücuda birçok fayda sağlamaktadır. Vücut direncini arttıran, vücuda kuvvet verici özelliği bulunan ıspanak birçok yemek çorba salata çeşitlerinde kullanılıp faydalarından yararlanıldığı gibi, böreklerde de kullanılarak lezzetli bir damak tadı vermektedir.
Hem lezzetli hem de pratik olan ıspanaklı yufka tariflerinden bir tanesini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Öncelikle ıspanaklı yufka böreği için gerekli olan malzemelerimizi sayalım daha sonra yapım işlemi hakkındaki bilgileri sizlerle paylaşalım.
Ispanaklı yufka böreği yapımı için gerekli malzemeler
Yarım kilo ıspanak
Dört tane yufka
Bir tane orta boy soğan
Bir su bardağı sıvı yağ
Bir su bardağı yoğurt
Bir tane yumurta
Bir çay kaşığı kırmızı pul biber
Bir çay kaşığı karabiber
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir tane geniş tava
Bir tane orta boy kâse
Bir tane fırça
Ispanaklı yufka böreği nasıl yapılır?
Ispanaklı yufka böreği için gerekli olan malzemelerimizi hazırladıktan sonra, böreğimizin yapım aşamasına geçtik. Öncelikle içerisinde iç harcımızı hazırlayacağımız geniş tavamızı alıyoruz. İçerisine yarım bardak sıvı yağ koyuyoruz. Böreğimiz için ayarlamış olduğumuz orta boy kuru soğanımızın kabuklarını temizledikten sonra, yemeklik olacak şekilde doğruyoruz ve tavanın içerisine aktarıyoruz.
Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Diğer taraftan yarım kilo ıspanağımızı temiz olacak şekilde iyice yıkadıktan sonra fazla küçük olmayacak şekilde doğruyoruz ve pembeleşen soğanların içerisine aktarıyoruz ve üzerine bir çay kaşığı karabiber, kırmızı pul biber ve bir tatlı kaşığı tuzu ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Karıştırdığımız iç harcını ıspanak suyunu salıncaya kadar pişmeye bırakıyoruz. Böreğimizin sosu için hazır bulundurduğumuz kâsemizi alıyoruz. İçerisine kalan yarım bardak sıvı yağını, bir su bardağı yoğurdu ve bir tane yumurtayı kırarak koyuyoruz ve iyice çırpıyoruz. Hazır olan sosu bir kenara koyuyoruz. Fırın tepsimizi alıyoruz. İçerisini iyice yağlıyoruz. Veya isteğe bağlı olarak yağlı kâğıt kullanabiliriz. Yağladığımız tepsinin içerisine bir yufkayı, tepsinin kenarlarından taşacak şekilde seriyoruz. Yufkanın üzerine hazırlamış olduğumuz sostan sürüyoruz. Başka bir yufkayı parçalayarak tepsiye diziyoruz ve hazırmış olduğumuz iç harcımızı içerisine döküyoruz ve iyice yayıyoruz. Tekrar bir yufka alıyoruz parçalayarak tepsideki harcın üzerine seriyoruz ve yufkanın üzerine sos sürüyoruz. Son yufkayı da tepsiye serdikten sonra, tepsinin etrafından sarkan yufkaları böreğin üzerine kapatıyoruz ve kalan sos ile yufkanın üzerinde kuru yer kalmayacak şekilde sürüyoruz.
Ispanaklı yufka böreğimiz pişirilmeye hazır hale gelmiştir. İsteğe göre böreğimizi dilimliyoruz ve daha önceden ısıtmış olduğumuz yüz seksen derecedeki fırınımıza atıyoruz. Böreğimizin üzeri iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişmiş böreğimizi fırından aldıktan sonra servis edebilirsiniz. Bu lezzetli ve pratik böreği aileniz ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
21.01.2024 16:56:55
Ispanaklı Yufka Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Merhabalar öncelikle bu tarif için çok teşekkür ederim. Ben çalışan bir kadınım. Bu nedenle sürekli kolay yemekler yapıyorum ya da yapıp buzluga atıyorum akşam gelince pişiriyorum. Bu böreği de yapıp pişirmeden buzluğa atsam pisirecegim zaman buzluktan çıkarıp fırına sürsem olur mu acaba lütfen bilgi verir misiniz Mahmure . 01.10.2018 11:43:02
Tamay : Merhaba öncelikle bu yöntemi kullanmanız güzel. Ama bazı şeylere dikkat etmeniz de gerekiyor. Böreği buzluktan çıkarıp çözülmesini beklemelisiniz. Beklemez iseniz böreğin tadı istediğiniz gibi olmayabilir. Buzun çözülmesini beklemeniz ıspanaklı böreğin tadını ve lezzetini yerine getirecektir. Bu yöntemi diğer bir çok yemekte de kullanabilirsiniz. Ancak buzun tamamen çözüldüğünü emin olmanız gerekir. 26.10.2018 16:46:01
Şeyma : Elbette bu yöntemi kullanabilirsiniz. Ancak bir hususa çok dikkat etmeniz gerekiyor. Buzluğa atmış olduğunuz ıspanaklı yufka böreğini pişirmeden önce yarım saat kadar çözülmesini beklemeniz gerekiyor. Ayrıca ıspanakları bir kere pişirdikten sonra tekrar fırına sürdüğünüz anda aradan geçen sürenin çok kısa olması gerekir. Aksi takdirde ıspanakların bozulması söz konusu olabilir. 25.10.2018 21:12:15
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024