- 6 yufka
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için malzemeler.
- 400 gram ıspanak
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için malzemeler.
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Çörek otu
Ispanaklı Kolay Börek Nasıl Yapılır?
İlk olarak böreğimizin iç harcını hazırlıyoruz. Bunun için öncelikle ıspanaklarımızı iyice yıkayıp doğruyoruz. Daha sonra soğanımızı da küçük küpler halinde doğruyoruz ve bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağı koyarak soğanlarımızı kavuruyoruz. Biraz pembeleşen soğanlara salçayı ekliyoruz ve son olarak ıspanak ve tuzu da ekleyip birkaç dakika daha kavurup tavanın altını kapatıyoruz.
Yufkalarımızı ıslatmak için 6 yemek kaşığı yoğurt ve 6 yemek kaşığı sıvı yağı iyice karıştırıyoruz. Daha sonra pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine bir yufkayı serip tepsinin içinde olan kısımlarına yoğurt ve sıvı yağ karışımını sürüyoruz. Daha sonra ikinci yufkayı da parçalayarak ilk yufkanın üzerine seriyoruz.
Bu yufka katına da yoğurt sıvı yağ karışımından döküyoruz. Üçüncü yufkayı da serdikten sonra sıvı yağ yoğurt karışımından dökerek iç harcımızın tamamını bu kata yayıyoruz.
Dördüncü yufka ve beşinci yufkayı da her katı sıvı yağ yoğurt karışımı ile ıslatarak seriyoruz. Daha sonra ilk yufkanın tepsi dışında kalan kısımlarını tepsinin içine doğru katlıyoruz. Son yufkayı da tepsinin içine yerleştirdikten sonra iyice çırpmış olduğumuz 1 yemek kaşığı yoğurdu böreğimizin üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz. Üzerine de çörek otu serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında altı üstü kızarana dek pişiriyoruz.
Afiyet Olsun.