Ispanaklı El Açması Börek

Ispanaklı el açması börek en lezzetli börekler arasında yer alır. Her ne kadar zahmeti bir tarif olsa da ve el açması olması sebebi ile çok da kolay olmasa da lezzeti sebebi ile hem ailenize hem de sevdiklerinize hazırlamak isteyebileceğiniz börekler arasındadır. Bu sebeple çay saatleri ve kahvaltılar için bir tarif arıyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz.

Ispanaklı El Açması Börek Malzemeleri

  • 500 gram un
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı silme tuz
  • 1 su bardağı ılık su

İç harcı için

  • 750 gram ıspanak
  • 2 soğan
  • 3/4 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı sumak

Hamuru açmak için

  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
Üzeri için.
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Ispanaklı El Açması Börek Nasıl Yapılır?

Hamurumuzu hazırlamak için ilk olarak su hariç tüm sıvı malzemelerimizi yoğurma kabına alıyoruz. Önce tuzu sonra da yavaş yavaş un ve ılık suyu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Hamuru ele yapışmayacak bir kıvama gelene dek yoğurmaya devam ediyoruz. Daha sonra ele yapışmayacak hale gelen hamuru unsuz tezgâha alarak 3 dakika daha yoğurmaya devam ediyoruz. İyice yoğurduğumuz hamuru 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.

Hamurumuz dinlenirken iç harcımızı hazırlıyoruz. Önce ıspanakları bol suda yıkıyoruz. İyice yıkadığımız ıspanakları isteğe göre bir ya da iki parmak kalınlığında doğruyoruz. Doğradığımız ıspanakları kaynar suda 1 dakika kadar haşlıyoruz. İnce ince doğradığımız soğanları yağda hafif şeffaf hale gelene dek kavuruyoruz. Daha sonra süzdüğümüz ıspanakları da soğanların üzerine alarak 1 dakika kadar kavuruyoruz. Baharatlarımızı ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan aldığımız iç harcımızı soğumaya bırakıyoruz.

Buzdolabında bir saat boyunca dinlenen hamurumuzu buzdolabından çıkarıp 16 bezeye ayırıyoruz. Hamuru açmak için ayırdığımız nişasta ve unu iyice harmanlıyoruz. Bu karışımı kullanarak her bezeyi 35 cm büyüklüğünde ince yuvarlaklar halinde açıyoruz. Açtığımız her yufkanın üzerinde sıvı yağı gezdirerek ikiye katlayıp yarım ay haline gelen yufkaların düz kısmına ıspanaklı harcımızdan koyuyoruz. Daha sonra rulo halinde sarıp yağlanmış olan tepsimize alıyoruz. Tüm yufkaları aynı şekilde açıp tepsiye aldıktan sonra uzun hamurları dilediğimiz uzunlukta kesiyoruz. Yumurta sarıları ve sıvı yağı karıştırıp böreklerin üzerine sürüyoruz ve önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında altı üstü kızarana dek pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 14:01:48
Ispanaklı El Açması Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ispanaklı El Açması Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ispanaklı El Açması Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024