Ispanaklı Çıtır Börek
Ispanaklı Çıtır Börek, Günümüzde bireyler yapımı basit ve sağlıklı yiyecekler tercih etmektedir. Sağlıklı yiyecekler kişilerin vücut direncini artırmakta ve yorgunluğu gidererek kişileri zinde tutar. Bireyler özellikle ev hanımları sağlıklı yiyecekler için sebze tercih etmektedir. Birçok sebze yemek malzemesi olarak kullanılmaktadır. Bu sebzeler arasında ıspanak bulunmaktadır.
Ispanaklı çıtır börek yapımı şu şekildedir.
Ispanaklı Çıtır Börek Malzemesi- 2 adet taze yufka
- 300-350 gram ıspanak
- 1 adet yemeklik soğan
- Bir tutam tuz
- Karabiber
- 3-3,5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 250 gram lor peynir
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
Ispanaklı Çıtır Börek Nasıl Yapılır?
İlk olarak ıspanağı bol su ile yıkayıp ayıklayın. Temizlenen ıspanakları orta büyüklükte doğrayın. Bu işlemi tamamladıktan sonra orta boy bir tencerede bir miktar sıvı yağ koyun. Daha sonra tencereye doğranmış soğanları ilave edin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulan soğanların üzerine ıspanakları ekleyin. Soğanlar ve ıspanakları iyice kavurun. Ispanak suyunu bırakacağı için tencerenin ağzını açık bırakın. Ispanakları biraz kavurduktan sonra tuzunu ve karabiberini ilave edin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın. Hazırlamış olduğunuz iç harcı geniş bir kaba boşaltarak soğumasını bekleyin. Soğuyan içi harcın içine lor peynirini ekleyin.
Böylece iç harcınız tamamlanmış olacaktır. Daha sonra yufkayı düz bir yerde açarak tereyağı ile yağlayın. 1 yemek kaşığı unu yufkanın her yerine gelecek şekilde dağıtın. Bu işlemleri tamamladıktan sonra yufkayı yarım daire olacak şekilde katlayın. Ispanağın bir kısmını yufkanın uzun kısmına yayın ve kenarlarını içe katlayarak rulo olarak sarın. Sardığınız yufkaları ister parçalara ayırın isterseniz M harfi gibi katlayın. Diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Sarma işlemi tamamlandıktan sonra börekleri buz dolabı poşetine sararak buzluğa bırakın. Ortalama 3-3,5 saat arasında buzlukta bekletin. Buzluktan çıkardığınız böreklerin donu çözülmeden üzerine yumurta sarısı sürerek susamını ekleyin. Daha önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin. Piştikten sonra böreğiniz servise hazırdır.
Afiyet olsun.
20.01.2024 14:22:24
Ispanaklı Çıtır Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Ispanaklı Çıtır Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|