Hazır Su Böreği

Hazır su böreği, yapımı biraz zahmetli olan su böreği yerine daha az zahmet vererek yapacağınız ve lezzetinde bir fark olmayan bir börektir. Burada su böreğinden farklı olarak hazır su böreği yufkası kullanılmaktadır. Bilindiği üzere yoğun iş hayatı ve ev işleri derken uzun uzun hamur işleriyle uğraşmaya vakit bulamıyoruz. Özellikle de su böreği gibi zahmetli böreklerin düşüncesi bile bizi yormaya yetiyor.
Ama zaman zaman hiç yapmamaktansa bir misafir davet ettiğimizde ya da eşimiz ve çocuklarımız için bu tür zahmetlere de girmemiz gerekebiliyor. İşte o zaman işin en kolayı nasılsa öyle yapalım diyoruz ve 1 saat uğraşıp yufka açmaktansa hazır yufkaları kullanmayı tercih ediyoruz. Lafı daha fazla uzatmadan, işte sizlere hazır yufkadan hazır su böreği tarifi.

Hazır Su Böreği Malzemeleri

  • 1 paket hazır su böreği yufkası
  • 250 gr tereyağı
  • 400 gr beyaz peynir
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz
  • 3 litre kaynama sıcaklığında su
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • Soğutma işlemi için 4,5 litre soğuk su

Hazır Su Böreği Nasıl Yapılır?


Bir tavada tereyağı eritilir. Burada sıvı yağ yerine tereyağının kullanılmasının sebebi, yufkaların hafif olmasını sağlamaktır. Bunun yanı sıra, kullanılacak tereyağın yayık tereyağı olması gerekmektedir. Kesinlikle pastörize tereyağı kullanılmamalıdır. Eritilen tereyağı ile, bir fırça yardımıyla fırın tepsisinin içi yağlanır. Ayrı bir kabın içine ezilmiş beyaz peynirle maydanoz koyularak karıştırılır.
Hazır yufka paketi açılır ve 12 tam yufka, 4 yuvarlak tam yufka, 8 yarım yufka, 16 çeyrek yufka olmak üzere birbirinden ayrılır. Böreğin en alt kısmında ve en üst kısmında tam yufkalar kullanılır. Orta katlar için en ideal olanı diğer yufkaların kullanılmasıdır. Geniş bir tencereye tuz ve sıvıyağ koyup, kaynadıktan sonra içine tek tek yufkaları yerleştirin. Yaklaşık 10 saniye boyunca yufkalarda kat izi oluşmasına izin vermeden, yufkalar çevrilir. Sonra, kaynar sudan alınan yufkalar hiç bekletilmeden içi soğuk su dolu başka bir kaba alınır. Yufkanın her yeri açılarak soğuk su ile iyice ıslatılır ve su ılıdıkça değiştirilerek 3 seferden sonra, yufka soğuk sudan çıkartılır. Daha sonra, haşlanıp soğutulan yufkalar tepsiye kat kat dizilir ve yufkaların her katına tereyağı hiç boş yer kalmayacak şekilde bir fırça yardımıyla iyice sürülür. Orta kata peynirle hazırlanan harçtan koyulur ve iyice yayılır. Daha sonra, yufkaları dizme işlemine devam edilir. En üste gelindiğinde ise yufkanın üzerine tereyağını iyice sürüldükten sonra streç filme sarılır ve pişme işleminden önce buzdolabında 1-2 saat kadar bekletilir. Dilerseniz, su böreğini bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz. İsteğe göre üzerine çörek otu serpilerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana dek pişirilir.

Pişme işleminden sonra üzerine kaşar peynir serpip sıcak servis edebilirsiniz. Ancak kaşar peynir soğuyunca kuruduğu için, pişer pişmez servis edilmeyecekse tavsiye edilmemektedir. Bir diğer önemli nokta ise en üstteki veya en alttaki fark etmeksizin tüm yufkalar haşlanmalıdır ve bütün yufkalar mutlaka elle kıvrım verilerek serilmelidir, hiçbir yufka düz bırakılmamalıdır.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 01:55:22
Hazır Su Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hazır Su Böreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Hazır Su Böreği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024