Haşhaşlı Börek

Haşhaşlı börek herkesin sevdiği ve lezzetle tükettiği bir börek türü olarak bilinir. Haşhaşlı böreğin yapılışında kullanılmakta olan ana madde böreğin adından anlaşılacağı gibi haşhaş olmaktadır. Haşhaş böreğe oldukça lezzet veren ve herkesin afiyetle yemesine olanak sağlayan bir iç malzemedir. Haşhaşlı börek kahvaltılarda, öğün aralarında, çay keyfi yaparken ve bayanların yapmış oldukları özel günlerde afiyetle tüketilir.
Bu makalemizde haşhaşlı börek nasıl yapılır, içeriğinde ve yapılışında hangi malzemeler kullanılır bu hususları sizlere teker teker açıklayacağım. Hadi gelin haşhaşlı börek nasıl yapılır beraber inceleyelim.

Haşhaşlı Börek Malzemeleri

  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 4 su bardağı süt
  • Alabildiği kadar un
  • 1 kâse dolusu haşhaş
  • Haşhaşı açmak için bir su bardağı sıvı yağ

Haşhaşlı Börek Nasıl Yapılır?


Haşhaşlı börek yapılışına ilk önce hamuru hazırlayarak başlayalım. Öncelikle hamur yoğurma kabına ılık süt ile mayayı alarak eritelim. Üzerine tuzu ve toz şekeri ilave edelim ve bütün malzemeleri güzelce karıştıralım. Daha sonra güzelce karıştırılan malzemelerin üzerine un ilave ederek hamuru yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğuralım. Hamur kulak memesi kıvamına ulaşınca yoğurmayı bırakabilirsiniz. Hamurun kulak memesi kıvamında olması çok önemlidir çünkü hamurun mayalanması gerekmektedir. Yoğrulan hamurun üzerini bir bezle örtelim ve hamurun mayalanmasını bekleyelim.
Bizde bu arada bir kaba haşhaşı alarak haşhaşın içine yağ ekleyerek güzelce karıştıralım. Mayalanan hamuru iki bezeye ayırarak tezgâhı üzerini güzelce temizleyip hamuru tezgâh bolca yağladıktan sonra tezgâha alalım. Bezeyi yağlı tezgâha alarak önce elle bastırıp sonra her tarafından çekiştirerek hamuru büyütelim. Hamurun üzerine yağlı haşhaş karışımından bolca sürelim ve hamuru yine çekiştirerek rulo şekline getirelim. Rulo yapma işlemi bittiğinde hamuru iki ucundan tutarak ters burgu yapalım. Yani hamurun bir ucunu sağ tarafa hamurun diğer ucunu sol tarafa doğru kıvıralım. Sonra hazırlanan hamuru tepsinin boyutuna göre uzun uzun keselim ve tepsiye yerleştirelim. Bu aşamadan sonra diğer bezeye de ayni işlemi uygulayalım. Hazırlanan böbreklerin 10 dakika kadar tepsi içerisinde mayalanmasını bekleyelim ve bu aşamadan sonra önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırına tepsiyi sürelim ve güzelce kızarmasını bekleyelim. Güzelce kızaran börekleri soğuması için bir kenara alalım ve börekler soğuduktan sonra servise sunalım.

Afiyet olsun.
20.01.2024 00:17:44
Haşhaşlı Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Haşhaşlı Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Haşhaşlı Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024