Güneş Böreği

Güneş böreği, dış görünüşü oldukça etkileyici olduğu kadar lezzet bakımından iddialı olan bir börek çeşididir. Kabul günleriniz için güneş böreğini hiç tereddüt etmeden hazırlayabilir ve sevdiklerinize gönül rahatlığı ile sunabilirsiniz. Güneş böreğini, kıymalı, patatesli, ıspanaklı veya peynirli olarak hazırlayabilirsiniz. Biz bu tarifimizde size ıspanaklı güneş yapmayı uygun gördük.
İç harcını damak zevkinize göre değiştirmeniz de hiçbir mahsur yoktur. Buyurun böreğimizin malzemeleri ve hazırlanışı.

Güneş Böreği İçin Gerekli Malzemeleri


Hamuru için

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı dolusu Ayçiçek yağı
  • 3 tane yumurta
  • 6 su bardağı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 küçük paket yaş maya

Güneş Böreği İç Harcı

  • 4 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 500 gr ıspanak
  • 300 gr lor peyniri
Güneş Böreği Nasıl Yapılır?

Güneş böreğinin öncelikle hamuru hazırlamaya başlayın. Hamuru mayalı olduğu için mayalanması için bir müddet bekletilecektir. Bunun için öncelikle unu bir hamur karıştırma kabının içerisine eleyerek ilave edin. Unun orta kısmını yuvarlak olacak şekilde açın. Ayrı bir kâse alın ve içerisine sıvıyağ, toz şeker, 2 tane yumurta akı ve mayayı ilave edin. Ardından ılık olan sütten bir su bardağını mayanın bulunduğu kâseye ilave edip çatal ile karıştırın.
Mayanın kıvamı açıldığında ise harcı unun bulunduğu karıştırma kabının içerisine alın. Diğer kalan bir su bardağı sütü ilave edip hamuru yoğurun. Hamur poğaça hamuru kıvamına geldiğinin karıştırma kabının üzerine streç film veya folyo sarıp birkaç dakika bekletin. Yaklaşık 1 saat kadar beklemesi yeterli olacaktır.

Böreğin iç harcını hazırlamak için yanmaz bir tava alın ve ocağın üzerine yerleştirin. İçerisine sıvıyağ ilavesi yapın ve yağı hafifi şekilde ısıtın. Kuru soğanı ince kıyım olacak şekilde doğrayın ve yağın içerisine alıp kavurun. Soğanlar istenilen yumuşaklığa ve pembeliğe geldiğinde ocağın altını en düşük ayara getirin. Önceden temizlenip yıkanmış olan ıspanağı tavaya alın ve kısık ateşte suyunu bırakıp çekene dek kavurun. Ispanaklar kavrulunca soğuması için bir müddet bekletin. Soğuyan harcın içerisine tuz ve lor peyniri ilavesi yapın ve harmanlayın.

Mayası gelmiş olan hamuru hafif un serpiştirilmiş tezgâhın üzerine alın ve hamuru 4 eşit parçaya kesin. Kesilen hamurları beze yapın ve bezelerden bir tanesini servis tabağı boyutun açın. Açılan hamuru yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisinin içerisine serin. Hamurun tam orta kısmına hazırlanmış olan iç harçtan ilave edin. 2 yemek kaşığı harç yeterli gelecektir. Diğer kalan hamurun yarısını da hamurun kenarlarına yerleştirin.

İkinci bezeyi de birinci beze gibi açın ve hamurun üzerine kapatın. Hamurun kenarlarına parmak uçlarınız ile bastırın. Orta kısmını da bir kâse kapatın ve hamurun kenarlarını ikişer santim kalınlığında kesin. Kesilen hamurları ters çevirin ve ortada bulunan kâseyi alın. Bu şekilde hamuru yaklaşık 10 veya 20 dakika kadar ılık bir ortam da bekletin. Diğer kalan iki bezeye de aynı işlemi uygulayın. Hazırlanmış olan güneş böreğinin üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Afiyet olsun.
21.01.2024 17:30:14
Güneş Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Güneş Böreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Güneş Böreği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024