Gül Böreği Tarifi

Gül Böreği Tarifi, Gül böreği, çıtır çıtır bir börek ve içeriğinde kullanılan malzemelerle damak tadına hitap eden farklı bir börek tarifidir. Gül böreği kahvaltılarda, balkonda çay keyfi yaparken ya da öğün aralarında afiyetle tükettiğimiz bir yiyecektir. Gül böreği sadece atıştırmalık bir tarif değil doyurucu bir yiyecek olarak bilinmektedir.
Gül böreği ismini böreğin şeklinden almıştır. Gül şeklinde açılan hamurun üzerine haşhaş, susam eklenmesiyle güzel bir tat oluşturan bu börek diğer böreklerden farklı olarak daha leziz bir tat oluşturur. Bu makalemizde sizlere gül böreği tarifi ve gül böreği tarifinde kullanılan malzemeleri, nasıl yapıldığını belirteceğiz. Ben size patatesli gül böreği tarifini oluşturacağım. Hadi gelin bu böreğin yapılışını beraber inceleyelim. Kolay gelsin.

Gül Böreği Malzemeleri

  • 6 adet yufka

İçi malzemesi için

  • 3 adet patates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Bir fincan sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım deste maydanoz
  • Tuz

İçi İçin Sıvı Harcı

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
Gül Böreği Üzeri için
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • Susam
Gül Böreği Nasıl Yapılır?

Gül böreği hazırlanışına ilk önce iç malzemeyi hazırlayarak başlayalım. Önceden hazırlamış olduğumuz bir tencereye 2 su bardağı suyu yeteri kadar tuzu, patatesleri koyalım ve patatesleri haşlanması için ocağa alalım.
Ocağa alınan tencerenin altını kısık ateşe getirelim ve ocakta kaynaması için yarım saat kadar bekletelim. İyice kaynayan patatesler bir çatal yardımıyla kontrol edilir ve yumuşamışsa eğer ocağın altı kapatılır. Ocaktan süzgece alınan patateslerin soğuması beklenir ve soğuyan patateslerin kabukları soyulur, sonra çatalla ezilir. Sonra soğanların kabuklarını soyarak doğrama tahtasına alıp yemeklik doğrayalım ya da mutfak robotundan geçirelim. Ardından bol suyla yıkanan maydanozları doğrama tahtasında ince ince doğrayalım. Hazırlamış olduğumuz tavaya sıvı yağı ekleyerek kızgınlaşmasını bekleyelim. Sonra kızan yağa soğanı ekleyip soğanların rengi değişene kadar kavuralım. Güzelce kavrulan soğanların içerisine ezilen patatesleri, karabiberi, kırmızı pul biberi ilave ederek iyice karıştıralım ve ocaktan alarak soğumasını bekleyelim. Soğuyan patates soğan karışımının içerisine ince ince kıyılan maydanozu da ilave ederek güzelce karıştıralım. Sonra hazır yufkaları üst üste koyarak üçgen şeklinde dörde bölelim.

Sıvı harcı için: Önceden hazırlamış olduğumuz bir kabın içine sıvı yağı, yumurtayı, sütü koyalım ve güzelce karıştıralım. Hazırlanan harcı yufkaların üzerine fırça ile sürelim ve patatesli harçtan ekleyip rulo şeklinde saralım. Sonra yufkaları içe doğru kıvırarak gül şekli verelim ve yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp, çörek serpelim. Hazır olan börekleri 30 dakika bekleterek iyice mayalanmasını sağlayalım. Hazırlanan gül böreğini önceden 170 derecede ısıtmış olduğumuz fırında güzelce pişirelim. Pişen börekleri soğuması için bir kenara alalım ve börekler soğuduktan sonra servise sunulabilir.

Afiyet olsun.
20.01.2024 10:15:50
Gül Böreği Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Gül Böreği Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Gül Böreği Tarifi"
gül böreği çok nefis gözüküyor. Benim size sormak istediğim soru gül böreğinin kalori değeri nedir? Şimdiden çok teşekkür ediyorum saygılar
Yapıncak . 12.09.2018 00:37:14

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024