Fırında börek, fırında börek yapımı oldukça kolay ve pratiktir yağ da kızartılan böreklere göre daha hafif ve lezzetlidir. Hem yağ da kızartılanlar da çok yağ çekme ve sıçramasından dolayı zahmetli olur. Fırında olunca börek hazırlanır fırına verilir ve pişince çıkarılır herhangi bir zahmeti olmaz hem daha güzel ve gevrek olur.
Fırında sigara böreği yapımı için gerekli malzemeler
Bir paket yufka
250 gram lor peyniri
Bir demet maydanoz
Bir su bardağı süt
Bir çay bardağı sıvı yağ
İki yumurta
Çörek otu
Fırında sigara böreği nasıl yapılır?
Fırında yapılan sigara böreği oldukça yumuşak ve gevrek olur.
Böreğin yapımı için önce lor peyniri derin bir kaba alınır ve üzerine maydanoz doğranarak karıştırılır bir kenara alınır. Sosu için iki yumurta bir su bardağı süt ve bir çay bardağı sıvı yağ bir kaba alınır ve çırpılır. Yufkalar hazırlanıp artı şeklinde dörde bölünür ve her bir parça tekrar ikiye bölünerek üçgen şeklinde yufkalar hazırlanır. Önce yufkanın her yerine sos sürülür ardından Yufkanın geniş kısmına peynirli iç harcından konur ve kenarları içe kıvrılarak uç kısmına doğru sarılır. Tüm yufkalar bu şekilde hazırlanır ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine kalan sostan sürülür çörek otu serpilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyetle yenir.
Fırında patatesli tepsi böreği yapımı için gerekli malzemeler
Bir paket yufka
4-5 adet patates
İki adet kuru soğan
Bir tatlı kaşığı salça
1,5 çay bardağı sıvı yağ
Bir bardak süt
İki yumurta
Tuz
Fırında patatesli tepsi böreği nasıl yapılır?
Böreğimizin yapılışı için öncelikle patatesli harç hazırlanmalıdır.
Patatesli harç için önce patatesler tencereye alınır üzeri su ile doldurulup haşlanır patates haşlanırken ayrı bir tencereye iki adet kuru soğan küçük küçük doğranır ve üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ eklenir ve soğan kavrulur ve salça eklenir ardından haşlanan patates soyulup rendelenir ve o da tencereye eklenir ve iyice kavrulur üzerine tuz atılır ve karıştırılır. İç harcı hazır olunca sosu için yumurta sıvı yağ ve süt bir kâsede çırpılır ilk yufka yağlanmış fırın tepsisine serilir ve sos sürülür üç yufkada bu şekilde serildikten sonra üçüncü kata patatesli harç dökülür ve diğer üç yufkada sos sürülerek tepsiye dizilir ve tüm yufka bitince kalan sos üzerine dökülür. Börek fırına atılır ve üzeri kızarana kadar pişirilir ve ardından sıcak servis edilir.
20.01.2024 11:05:25
Fırında Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Fırında kıymalı sigara böreği yapılabilir mi acaba? Bunun için kıymayı önceden pişirmemiz gerekiyor mu? Normalde tarifte belirtiğiniz gibi patatesli yaparken birlikte pişirmemiz halinde herhangi bir sorun olmaz ancak etin pişmesi öyle değil. Bu konuda ne yapmam gerekiyor? Daha önce yapan arkadaşlar varsa bu konuda bilgi verebilir mi? Şimdiden teşekkürler. Duru . 07.09.2018 14:24:06
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024