Etli Börek

Etli börek, günümüzde yapılan börekler arasında en çok sevileni ve en yaygın olan börek türüdür. Ülkemizin her yerinde yapılan bu börek yapılışının biraz zor olması nedeni ile her evde rahat bir şekilde yapılamamaktadır. Çıtır çıtır kıvamı ile etli börek ağzınıza hitap edecek ve çayın yanında yenilen en lezzetli yiyecekler arasındadır. Öyle ki bu böreğin her bölgede yapılmasının nedeni de tabi ki lezzetinin hatsafada olmasıdır.
Kalori ve protein olarak biraz yüksek olan bu böreği yerken biraz daha dikkatli olmamalısınız. Özellikle diyet yapanlar diyet programına göre tüketmelidir. İçerisindeki et bile yeteri kadar kalori taşımaktadır. Fakat bu böreğin lezzetini aldıktan sonra kolay kolay az yemek kişinin elinde olmuyor. Birazdan vereceğim etli börek tarifini sizlerde okuyarak rahat bir şekilde evlerinizde bu böreği yapabilirsiniz. Bu böreği yapmak için kullanacağınız eti kasaba börek için olduğunu söyleyin ve oldukça ince doğramasını isteyin. Bu börek özellikle misafirlerinize verebileceğiniz en lezzetli yiyecek olacaktır.

Etli Börek Malzemeleri

  • Birçok börekte olduğu gibi 5 adet yufka,
  • Bir miktar karabiber,
  • Yarım kilodan biraz fazla olacak şekilde küçük küçük doğranmış adeta kıyma gibi et,
  • Bir adet yumurta sarısı,
  • İki adet orta boy soğan,
  • Üzeri için susam
  • Bir miktar sıvı yağ,

Etli Börek Nasıl Yapılır?


Bu börek aslında zaman kaybetmeden yapıldığında oldukça hızlı yapılabilen bir yiyecektir.
Zamanınızı boşa harcamadan bu böreği yapacak olursanız hızlı bir şekilde bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Fakat tarife geçmeden önce söylemek istiyorum ki bu tarifimizde etleri haşlamadan börek içerisinde kullanacağız. Diğer tüm yiyeceklerde etler haşlanıyor ama bu tarifimde haşlanmadan da olabileceğiniz sizlere göstereceğim.

Geniş bir kap içerisine etleri koyarak karıştıralım. Daha sonra soğanlarımızı ister robota çekelim ister bıçak yardımı ile doğrayalım ve bu karışımın üzerine dökelim. İyice karıştırdıktan sonra bu malzemenin içerisine bir miktar damak zevkimize göre tuz ve karabiber ekleyerek iyice karıştıralım. Bu karışımı toplam 4 yufkada kullanacak kadar ayıralım. Bu işlemi tabi ki avuç ölçünüzü kullanarak yapabilirsiniz.

Şimdi yufkayı temiz ve düz bir zemine yerleştirerek üzerine sıvı yağı serpiştiriyoruz. Aşırıya kaçmamaya özen göstermelisiniz. Aksi halde yufka hasar görebiliyor. Daha sonra yufkanın içerisine kare ya da daha uzun bir şekilde etli karışımımızı serelim. Bu işlemden sonra yufkanın bol kalan bölgelerini etin üzerine kapatalım ve tekrar yağ serpiştirelim. Hatırlatmak isterim ki yağı az kullanınız aksi halde etli börek yapıldıktan sonra yağlı olabilir.

Daha sonra katlanmış dikdörtgen halini alan böreğin kenarlarından büzerek sanki bir dudak şekli gibi bir hale getiriyoruz. Son olarak bu yufkayı kendi etrafında sararak gül şekline benzetiyoruz. Bu hazırladığınız yufkayı tepsinin ortasına koyun ve diğer yufkaları da yaptıktan sonra tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı ve yağ karışımını bolca sürün. Bu arada fırının ısınması için açın ve 200 dereceye ayarlayın. Fırın ısındıktan sonra tepsimizi fırına koyalım ve iyice kızarana kadar pişirelim.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 10:02:03
Etli Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Etli Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Etli Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024