En Güzel Börek Tarifleri

En Güzel Börek Tarifleri, en kolay ve en güzel börek tariflerimizle sizlerde acil olarak ağırlayacağınız konuklarınız için hem çok leziz hem de yapımı oldukça kolay olan bu harika tariflerimizi hazırlayarak kendinize ve konuklarınıza harika bir börek şöleni sunarak damaklarını şenlendirebilirsiniz.

Kıymalı Çıtır
Börek


Kıymalı Çıtır Börek İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kg hazır yufka

Sosu için

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
İç Harcı için
  • 300 gr orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 4-5 adet sivri biber
  • 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tutam kadar ince kıyılmış maydanoz
  • Yeteri kadar tuz
Üzeri için
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Yeteri kadar çörek otu+ susam
Kıymalı Çıtır Börek Nasıl Yapılır?

Kıymalı çıtır börek hazırlığımıza öncelikle iç harcımızı hazırlayarak başlayalım. Kuru soğanın kabuklarını soyalım ve ince kıyım doğrayalım. Arından sivri biberleri minik minik doğrayarak hazır hale getirdikten sonra uygun bir tavayı ocağa alarak içine yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ekleyerek önce yağı kızdıralım ve kızan yağın içine kıyılmış soğanları ekleyerek soğanlar renk değiştirinceye kadar kavurarak doğranmış sivri biberleri soğanlarla buluşturup birkaç kez çevirelim.
Sonrasında üzerine kıymamızı ekleyerek kıyma bıraktığı kendi suyunu çekinceye kadar kavuralım. Kavrulan harcımızın üzerine 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık, baharatlar, 1 tutam ince doğranmış maydanoz ve tuz ilavesiyle lezzetlendirip karıştırarak iç harcımızı ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Ardından böreğimizin sosu için karıştırma kabımıza Yarım su bardağı yoğurt, Yarım su bardağı süt, yarım su bardağı yoğurt ve 3 adet yumurtamızı kırarak elde edilen karışımı iyice karıştırıp çırparak sosumuzu hazır edelim.

Daha sonra böreğimizi hazırlamak için 1 adet yufkayı tezgâhımızın üzerine düzgün bir şekilde serip bir kepçe yardımıyla hazırladığımız sostan döküp yufkanın tamamını sosla kaplayalım. Ardından ikinci yufkamızı sosa bulanmış yufkanın üzerine sererek tekrar aynı şekilde yufkaya sosumuzdan dökerek yayalım. Ardından sosa bulanmış yufkaları tıpkı sigara böreğinde olduğu gibi sekiz eşit parçaya üçgen şeklinde keselim. Kesilen üçgen parçaların geniş kenarlarına iç harcımızda yeteri kadar eşit şekilde koyalım ve üçgenlerin her birini iç malzemenin üzerine kapatarak fazla sıkıştırmadan rulo halinde saralım. Sardığımız çıtır börekleri yağlanmış fırın kabımıza yan yana sıralayalım. Diğer kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayarak tepsimizi dolduralım. Hazır hale gelen böreğimizin üzerine çırpılmış yumurta sarı sürdükten sonra susam veya çörek otu ile süsleyerek 180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirerek fırından çıkartarak sıcak olarak servise sunalım.

Afiyet olsun.

Milföylü Yufka Böreği

Milföylü Yufka Böreği İçin Gerekli Malzemeleri
  • 6 tane milföy hamuru
  • 3 tane yufka
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kadar yoğurt
  • 1 şişe sade maden suyu
İç Harcı için
  • 250 gr orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi
  • 1 kahve kaşığı karabiber
  • 2 kahve kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
Milföylü Yufka Böreği Nasıl Yapılır?

Milföylü yufka böreğimizin öncelikle iç harcını hazırlamak için tavamızı ocağa alarak içine yarım çay bardağı kadar sıvı yağımızı ilave ederek yağımızı ısıtalım. Isınan yağın üzerine soyularak ince ince doğranmış kuru soğanları ilave ederek soğanlar renk değiştirinceye kadar kavrulmasını sağlayalım. Kavrulan soğanların üzerine 250 kıymayı ekleyerek kıyma suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavurup üzerine baharatları, bir miktar ince ocaktan doğranmış maydanozları ve yeteri kadar tuz ilave ederek iç harcımızı karıştırarak ocaktan alarak soğumaya bırakalım. İç harcımız soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz içimizi ekleyip karıştırarak bir kenarda bekletelim.

Daha sonra böreğimizin sosu için uygun bir kabın içine 1 şişe sade maden suyu, 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 3 tane yumurta kırarak sosu iyice karıştırarak çırpalım. Ardından fırın tepsimizin tabanını bolca yağlayarak ilk yufkayı yerleştirerek üzerine hazırlanmış sostan gezdirerek dökelim ve üzerine ikinci yufkamızı yerleştirip sos gezdirelim. Önceden hazırladığımız iç harcımızı sos dölmüş yufkanın üzerine dökerek yayalım. Ardından son yufkayı da iç harcın üzerine yaydıktan sonra tekrar sos gezdirelim. Böreğimizin üzerine 6 adet milföyleri yan yana yerleştirerek son yufkanın üzerini tamamen kapatalım. Daha sonra milföy hamurlarının tam ortasından keserek böreğimizi henüz pişmeden dilimleyelim. Ardından kalan sosu milföylerin üzerine gezdirerek döktükten sonra tepsimizi sallayarak sosun alt kısımlara ulaşmasını sağlayalım. Fırınımızı önceden 180 derecede ısıtarak böreğimizi fırına vererek kızarana kadar pişirdikten sonra sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
19.01.2024 02:49:46
En Güzel Börek Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

En Güzel Börek Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "En Güzel Börek Tarifleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024