Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızda dağılan lezzetli bir pırasalı böreği elde açma yufkayla hazırlayalım. Pırasa böreklere yakışan bir iç malzemedir. Üstelik tarifimizdeki önerilere uyarsanız, elde açma pırasalı böreği kolayca yapacaksınız.
Şimdi birlikte böreğimizi hazırlamaya başlayalım.

Elde açma pırasalı börek için gerekli malzemeler

  • 750 gram elenmiş un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı eritilmiş margarin
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Alabildiği kadar ılık su
  • 1-2 su bardağı hamur açarken kullanılacak buğday nişastası

İç malzemeleri

  • 1,5 kg pırasa
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 su bardağı az tuzlu beyaz peynir

Elde açma pırasalı börek nasıl yapılır?


Yoğurma kabının içinde unu, sirkeyi ve tuzu karıştırın. Buna ılık suyu azar azar koyarak, yoğurmaya başlayın. Böreğin içine sirke koymamızın nedeni, pişince çıtır bir lezzet elde etmek içindir. Kulak memesi yumuşaklığında, pürüzsüz bir hamur elde edince, bunu 20 parçaya bölün. Üzerlerini kapatın ve oda sıcaklığında 1 saat kadar dinlendirin. Zamanınız varsa, daha uzun kalabilir.

İç harcı hazırlamak içinde pırasaları ayıklayın. Bunları ince halka şeklinde doğrayın.
Tavanın içine zeytinyağı koyarak, devamlı karıştırmak koşuluyla pırasaları yumuşayana kadar pişirin. Tuzu ve karabiberini ilave ederek, tavayı ocaktan alabilirsiniz. Harcın içine beyaz peyniri ve yumurtaları ilave edin. Böylece harcımız hazır hale geldi.

Dinlenen hamurların hepsini tezgâhta 20 cm çapında açın. Açma sırasında buğday nişastasını kullanın. Böylece elde açma börek sizi hiç üzmeyecek. Kolayca açılacaktır. Bir kâsede zeytinyağı ile tereyağını karıştırın. Hamurların üzerine bundan 2-3 yemek kaşığı kadar sürün. Hamurları onarlı iki parça olarak üst üste dizin.

Dizdiğiniz hamurları ayırmadan dikkatlice 40 cm çapına ulaşana kadar merdaneyle açın. Bunların birini tepsiyi yağlayarak alta koyun. Üzerine hazırladığınız pırasalı harcı yayın. Diğer onlu hamuru da aynı şekilde açarak, iç harcın üzerine tepsiye yerleştirin. En son olarak elde açma böreği dilimleyin ve kalan yağı da üzerine sürün. Fırını 200 derecede ısıtarak, böreğiniz kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 50 dakikada börek pişmiş olur. Daha sonra dilimleyerek, ılık olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 13:30:26
Elde Açma Pırasalı Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Elde Açma Pırasalı Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Elde Açma Pırasalı Börek"
Merhaba ben hamur islerini çok seven biriyim.Özellikle börek türleri en başını çekmektedir. Evde elde açmalı pırasalı börek yapmak istiyorum.Acana hamurunu iç harcını pişirme işlemini nasıl yapmalıyım ki en lezzetli elde açmalı pırasalı böreği elde edeyim.Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Sahibe . 06.10.2018 11:26:23

Bayat Ekmek Böreği

Bayat Ekmek Böreği, Bayat ekmeklerinizi değerlendirme vakti. Günümüzde oldukça ekmek bayat hale getirilip atılmaktadır. Fakat kimse bu atılan ekmeklerini değ...
Devamını Oku

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024