Elde Açma Patatesli Börek

Elde açma patatesli börek, hazır yufkalı böreklere nazaran zahmetli olsa da daha lezzetlidir. Kullanılan malzemelerin taze olması ve hamurun kıvamının iyi ayarlanması, hamurun daha kolay açılmasını sağlayacaktır. Kıymalı ve peynirli börek gibi patatesli börek de hem kahvaltılara hem de çay saatlerine eşlik edecek bir börek çeşididir. Elde açılarak yapılan patatesli börek tarifi, 15 parça bezeden oluşuyor.
Yapılacak yufkaların sayısı gözünüzü korkutmasın zira bezelerin yağlı olması hamurun çabuk ve zahmetsiz açılmasını sağlıyor.

Patatesli açma börek için gerekli malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım çay kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta
  • Tuz

Üzeri için

  • 175 gr eritilmiş margarin
  • 1 su bardağı sıvıyağ

İçi için

  • 1 kg patates
  • 3 adet büyük soğan
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 300 gr rendelenmiş beyaz peynir
  • Tuz
  • Pul biber, karabiber
Patatesli açma börek nasıl yapılır?

Yumurtalardan birisinin sarısı böreğin üzerine sürmek için ayrılır. Geri kalan yumurtanın beyazı ve 1 adet yumurta havuz şeklinde açılan unun ortasına konur. Üzerine süt, yoğurt, sirke, sıvıyağ ve bir tutam tuz ilave edilerek hamur, yumuşak bir kıvamına gelene kadar yoğrulur. 1 saate dinlendirilmek üzere hamurun üzeri nemli bir bezle örtülür. Dinlenen hamur 15 bezeye ayrılır.
Her beze de 3 parçaya bölünür. Her parça bir pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Margarin eritilip birinci hamurun üzerine sürülür. Üzerine ikinci açılan hamur konur ve margarinden sürülür. Üçüncü hamur en üste yerleştirilir. Böylece tek bezeden içi yağlı bir hamur oluşturulur. Geri kalan bezelerde aynı yöntemle açılıp yağlanır. Aralarına sürülen yağın donması için yarım saat beklenir. Bu arada böreğin içi hazırlanır.

İç harcı için; patatesler haşlanıp rendelenir. Bir tavaya zeytinyağı konup yemeklik doğranmış soğanla birlikte patatesler kavrulur. Rendelenmiş beyaz peynir, tuz, karabiber ve pul biber de ilave edilir. İyice harmanlayıp ocaktan alınır.

Yarım saat geçip hamurların yağı donduktan sonra üst üste konan hamurlar oklava yardımıyla yufka olana kadar açılır. Üzerine sıvıyağ sürülüp ikiye bölünür. Ortadan ikiye bölünen hamurların geniş tarafına patatesli iç konur, rulo şeklinde sarılır. Rulo da kendi etrafında sarılıp gül böreği şekli verilir. Bütün hamurlar aynı şekilde açıp hazırlanır. Bu işlemin neticesinde 30 adet börek elde edilmiş olunur. Yağlanmış fırın tepsisine börekler dizilir, üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülür.180 derece, önceden ısıtılmış fırında 30 dk. Pişirilir. Arzuya göre fırına konmadan üzerine susam yahut çörek otu serpilir.
20.01.2024 08:36:04
Elde Açma Patatesli Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Elde Açma Patatesli Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Elde Açma Patatesli Börek"
canım çekti be
Demirkan . 07.01.2016

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024