El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan börekler birçok çeşit olmaktadır. Sofralara renk katmak amaçlı yapılan börekler hem sağlıklı hem de pratik olmaktadır. Özellikle pırasalı börek hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de sağlık açısından oldukça faydalı olmaktadır.
Annelerin ilk tercihi çocukları için pırasalı ev yapımı börek olmalıdır. Hem açlık hissi duyulduğu an atıştırılır. Hem de akşam çaylarını boş vermemiş olurlar. Genellikle kahvaltı ve akşam çayları için oldukça leziz olmaktadır. El açması pırasalı börek tarifi vereceğim fakat yapmanızı ilk olarak tavsiye ediyorum çünkü hem basit hem de maliyetsiz olmaktadır.

El açması pırasalı börek tarifi malzemeler

  • 1 kg Pırasa
  • 3 adet Kuru Soğan
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı Pul biber
  • 1 çay bardağı Süt
  • 1 çay bardağı Sıvı yağ

El Açması Pırasalı Börek Hamuru için

  • 750 gram kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
  • Aldığı kadar Su

El Açması Pırasalı Börek Nasıl Yapılır?


Tüm malzemeleri havuz yaparak unu katın ve yoğurun ne sert ne de yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğrulmalıdır yani kulak memesi gibi olmalıdır. Ayrıca yoğrulan hamur 9 eşit şekle bölünmelidir. Üstüne nemli bez örterek hamuru dinlendirin. Ayrıca size özel bir bilgi hamur ne kadar dinlendirilirse o kadar güzel ve lezzetli olur.
Kısaca 3 saat dinlendirebilirsiniz. Fakat hamur dinlendirilmeye bıraktığınızda o arada iç malzemeleri hazırlayabilirsiniz. Kuru soğanları küp-küp doğrayın ve sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Ardından ince ince doğranmış pırasayı ekleyip birkaç dakika kadar kavurun. Pırasa çok kavrulması da olur solması yeterli olacaktır. Daha sonra tuz, karabiber ve pul biber ekleyin, soğumaya bırakın. Harç soğuyunca sütü ekleyip karıştırın ve kenara ayırın.

Kenarda bekletilen hamurları lahmacun büyüklüğünde açın. Daha sonra üçer grup olacak şekilde her bir hamurun üzerine 1 kaşık sıvı yağ dökerek kenarlara fazla taşırmadan yayın. Üstüne bir hamur daha koyun onu da yağlayın, üçüncü hamurun üzerine yağ sürmeden bırakın. İlk yağlanan 3 katlı yağlı hamuru merdane yardımı ile hazır yufka büyüklüğünde açarak 4 parçaya bölün. Kestiğiniz hamurun geniş kısmına pırasalı içten yayarak rulo şeklinde katlayın. Bir fırın tepsisini yağlayarak içerisine dizin. Dizilen hamurların üzerini yağlayın fırına koyun. Kızarana kadar pişirin. Daha sonra yumuşamasını bekliyorsanız üstünü bir bez ile örtün kendiliğinden yumuşar zaten.
19.01.2024 00:29:20
El Açması Pırasalı Börek Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

El Açması Pırasalı Börek Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "El Açması Pırasalı Börek Tarifi"
Merhaba ben de bu börek türünü yapmayı düşünüyorum ama tam olarak bu böreği pırassalı mı yoksa kıymalı mı yapsam diye çok kararsız kaldım. Bu durum için bana yardımcı olur musunuz?
Yalazan . 01.11.2018 00:07:41

Bayat Ekmek Böreği

Bayat Ekmek Böreği, Bayat ekmeklerinizi değerlendirme vakti. Günümüzde oldukça ekmek bayat hale getirilip atılmaktadır. Fakat kimse bu atılan ekmeklerini değ...
Devamını Oku

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024