Dondurulmuş Börek

Dondurulmuş börek, özellikle çalışanların, öğrencilerin, yeni evlilerin ve küçük çocukları olanların kurtarıcısı niteliğinde buzdolabında bekleyen adeta bir kahramandır. Eve yorgun gelinen bir gün, yanında basit bir çorba veya salata ile lezzetli bir öğüne dönüşebilir. Aniden gelen misafir için çayın yanında ya da aç çocuklar için atıştırmalık olarak da harika bir seçimdir.
Dondurulmuş börek, marketlerde İglo, Nefista, Pınar ve Superfresh gibi markaların çok çeşitli bir yelpazede sundukları pişirilmeye hazır yiyecek kategorisinde bulunabileceği gibi, boş bir vakitte hazırlanarak da derin dondurucuda saklanabilir. Üstelik dilimlenmeye gerek olmayan birçok çeşidi, çözülmesini beklemeden pişirilebileceği için çok pratik bir yemek çözümü olur. Özellikle kıymalı, peynirli, ıspanaklı, patatesli veya aklınıza gelen sevdiğiniz her türlü malzemeyle evde hazırlanan börekler, dondurulmuş olsa da taze yapılmış börekle aynı tada sahiptir. Besin değeri de diğer tüm dondurulmuş ürünlerde olduğu gibi korunmuş olur. Dondurulmuş börekte dikkat edilmesi gereken husus, bakteri üreyeceğinden bir kez çözdürülen ürünün asla tekrar dondurucuya konulmamasıdır. Pişirilemeyen kısım varsa mutlaka atılmalıdır.

Aşağıda yapımı çok kolay ancak görüntüsü inanılmaz derecede iştah açıcı ev yapımı bir dondurulmuş börek tarifi yer almaktadır.

Dondurulmuş Börek Malzemeleri

  • 3 adet günlük yufka
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet kırmızı tatlı biber
  • 150 gram beyaz peynir
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Dondurulmuş Börek Nasıl Yapılır?


Kabuğu soyulan patatesler yıkanarak küçük küpler halinde doğranır ve derin bir tencereye alınır.
Üstlerini aşmayacak kadar su ve tuz eklenerek haşlanır. Eklenen su yetersiz geldiyse ve patatesler hala çiğ ise biraz daha su eklenerek, sebzelerin tam kıvamında haşlanması sağlanır. Henüz sıcakken çok minik küpler halinde doğranmış kırmızı biberler ilave edilerek iyice karıştırılır. Bu harç bir kenarda biraz soğuduktan sonra içine ezilmiş olan beyaz peynir, süt, yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve baharatlar eklenerek iyice karıştırılır. Peynir tuzlu ise patatesler pişirilirken çok az tuz eklenmelidir. Tezgâha bir adet yufka serilerek tüm yüzeye iç harçtan yayılır. Diğer yufkalara da aynı işlem uygulandıktan sonra, yufkalar çok sıkı olmayan bir rulo olarak sarılır. Elde edilen rulo dilimlenmeden streç filmle sarılarak derin dondurucuya konur. İhtiyaç duyulduğunda fırına verilmeden yaklaşık 1-2 saat önce (Dilimlenebilir hale gelebilmesi için) buzdolabından çıkarılarak yaklaşık iki parmak kalınlığında kesilir ve yatay halde pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye dizilerek 180 derecelik fırında üstü renk alıncaya dek pişirilir. İstenirse 1 kaşık yağda pembeleştirilmiş bir adet orta boy kuru soğan da iç harca eklenebilir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 09:37:51
Dondurulmuş Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Dondurulmuş Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Dondurulmuş Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024