Dilim Börek

Dilim börek, sabah kahvaltılarında afiyetle tüketilen farklı tatlar arasında ilk sırayı almaktadır. Bu börek hazırlanan yufkanın dilimlenerek oluşturulduğu bir börek türü olarak belirir. Yapılışında kullanılmakta olan malzemelerin böreğe vermiş olduğu eşsiz lezzetin etkisiyle gerçekten harikalar yaratır. Dilim börek bayanların hazırlamış olduğu özel birleşme günlerinde, öğün aralarında, doğum günü partilerinde ve daha birçok özel günde tüketilmesi için oluşturulmaktadır.
Bu böreğin oluşturduğu tat gerçekten de diğer böreklerden daha lezzetli olmaktadır. Dilim böreğin nasıl yapıldığını merak eden arkadaşlar varsa eğer vereceğimiz tarifi evlerinde hazırlamak için bizi takip edebilirler. Şimdi dilim böreğin hazırlanışına başlayabiliriz. Hadi hepinize kolay gelsin.

Dilim Börek Malzemeleri

  • 4 adet yufka
  • 5 adet büyük boy patates
  • 7-8 dilim kaşar peyniri
  • 7-8 dilim beyaz peynir
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri İçin Kullanılan Malzemeleri

  • Çörek otu
  • Susam

Dilim Börek Nasıl Yapılır?


Dilim börek yapılışına ilk olarak hazırlamış olduğumuz patatesleri bir tencereye alarak üzerine su ekleyerek ocağa alıp haşlanmasıyla başlayalım. Patatesler yaklaşık olarak 30 dakika kadar ocakta kalarak haşlanacaktır. Haşlanan patateslerin olup olmadığını kontrol etmek için bir çatal yardımıyla bakabiliriz.
Patatesler haşlandıktan sonra kabuklarını soyarak bir kaba alıp çatalla ezelim. Sonra üzerine rendeden geçirilen kaşar peynirini, beyaz peyniri, sütü ve yumurtanın sarısını ilave ederek güzelce karıştıralım. Sonra hazırlanan karışıma tuz ve karabiberi de ilave ederek güzelce karıştıralım. Yufkaları mutfak tezgâhına ya da hamur açma tahtasının üzerine açalım. Yuvarlak fırın tepsisinde olacak şekilde yufkaları açalım ve altı yağlanan yuvarlak fırın tepsisine açılan yufkaları koyalım. Güzelce açılan yufkanın yüzeyine eritilmiş olan tereyağı ve zeytinyağı karışımından ilave ediyoruz.

Tereyağı eklenen yufkanın üzerine bir kat yufka daha açıyoruz ve aynı şekilde bu yufkanın üzerinde de tereyağı ve zeytinyağı karışımından gezdiriyoruz. Dizilen yufkaların üstüne kalan yufka parçalarından ekliyoruz ve yufka parçacıklarının aralarına hazırlanan yağ karışımından gezdiriyoruz. Hazırladığımız iç harç malzeme karışımından yufkanın arasına ekliyoruz ve yine açılan yufkalardan üzerine seriyoruz. Üste koyulan yufkanın arasında yine yağ karışımından gezdiriyoruz ve 2 kat yufka ilave ettikten sonra kalan iç harcı yufkanın üzerine koyuyoruz ve yufkanın her yerine iyice yayıyoruz. Bütün yufkalara aynı işlem uygulandıktan sonra hazırlanan böreği güzel bir şekilde dilimliyoruz ve tekrardan yağ karışımından ekleyerek fırın tepsisini önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırına sürüyoruz. Yaklaşık olarak 25 dakika kadar pişecek olan dilim börek piştikten sonra servise sunulabilir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 13:09:06
Dilim Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Dilim Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Dilim Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024