Çökelekli börek iç malzemesi için önce çökeleği, bol suyla yıkanmış olan ve ince ince kıyılan maydanozu ve kabukları soyularak ince ince doğranmış olan kuru soğanı bir kaba alarak karıştıralım. Güzelce karıştırılan malzemelerin üzerine tuzu ve karabiberi de ilave edelim. Sonra bir adet bütün yufkayı kenarlardan taşacak şekilde önceden yağlanmış olan bir tepsiye serelim. Ardından sos malzemelerini hazırlayalım.
3 adet yumurtayı, 1 su bardağı yoğurdu, sıvı yağı ve suyu kaba alıp iyice çırparak karıştıralım ve hazır olan sosu mutfak tezgâhının üzerine serilmiş olan yufkanın üzerine dökerek fırçayla yufkanın her yerine dağılmasını sağlayalım. Sos sürülen yufkanın üzerine ikiye böldüğünüz yufkanın yarısını ekleyerek geriye kalan diğer yufkaları da aynı şekilde ortasına gelene kadar dizelim. Tepsiye eklediğimiz her yufkayı aynı şekilde hazırlayalım. Hazırlanan yufkanın orta kısmına hazırladığımız iç malzemeleri serpiştirerek diğer yufkaları da üzerine aynı şekilde sos ekleyerek tepsiye dizelim. Tepsinin kenarından taşan yufkaları tepsinin üzerine kapatarak sosun kalan kısmını yufkanın üzerine dökelim ve yufkaya iyice yayalım. Hazırladığımız böreklerin üzerine çörek serpiştirelim ve sonra tepsiyi önceden ısıtmış olduğumuz fırına sürelim. 30 dakika kadar pişen
çökelekli börek soğutulduktan sonra servise sunulabilir.
Afiyet olsun.