Çin böreği, ülkemizde çok fazla duyulmamış ama bilen kişiler tarafından lezzetinden vazgeçilemeyen bir börektir. Bu börek son derece lezzetli ve ağza hitap eden lezzetler arasındadır. Öyle ki yapılışının kolay olması bu böreği insanlar tarafından sevilen bir özelliği olarak karşılanmaktadır. Çin böreğinin lezzetini alan kişiler mutlaka bu böreği evlerinde yapmadan duramazlar.
Sizlerde Çin böreğini evlerinizde yapacaksanız ve kolay bir tarif arıyorsanız aşağıda verdiğim son derece pratik ve kolay Çin böreği tarifini okuyabilirsiniz. Gerekli malzemeleri iyi bir şekilde seçerek tezgâh üzerinde hazırladıktan sonra artık yapılışına geçerek pratik ve hızlı bir şekilde bu böreği yapabilirsiniz. Yapılışına geçmeden önce belirtmek isterim ki bu börek için bir de iç harç hazırlamanız gerekecek. Böreğin yapılışı yaklaşık olarak 1 saatinizi alacaktır. Bunun yanında hazırlık ve pişirme süresini de bu duruma eklediğimiz zaman yaklaşık olarak iki saati bulacaktır. Bu nedenle planlarınızı bu süreye göre yapmanızı tavsiye ederim. Şimdi bu mükemmel lezzete sahip Çin böreğini yapmak için gerekli malzemelere göz atalım ve ardından yapılışına geçelim.
Çin böreği malzemeleri
Üç adet yufka,
İki adet yumurta akı,
Dört yemek kaşığı sıvı yağ,
Bir miktar galeta un ve bir miktar süt,
Çin böreği İç malzemeler
Bir adet orta boy kuru soğan,
İki adet pırasa,
İki adet lahana yapağı,
Yüz elli gram kıyma,
Bir yemek kaşığı kadar tereyağı,
Son olarak bir addet havuç (Rendelenmiş)
Çin böreği Nasıl Yapılır?
Öncelikle soğanları ince ince tamamen doğrayalım.
Bu işlemi mutfak robotu kullanarak ya da zamanınız var ise bıçakla doğrayabilirsiniz. Daha sonra derin bir tencere içerisine koyduğunuz yağ ile soğanlarla birlikte kıyma bu yağ içerisinde iyice pişirilir. Bu kıyma ve soğan pişerken içerisine yavaş yavaş pırasa, lahana ve rendelenmiş havucu ilave ederek pişirmeye devam edin. Havuç iyice yumuşadıktan sonra artık ocağı kapatabilirsiniz. Ama unutmayın ki bu işlemi yaparken bol bol karıştırmanız gerekmektedir. Çünkü malzemelerin tamamının eşit pişmesi çok daha iyi olacaktır.
Artık ilk işlemimizi tamamladık. Sıradaki işlem ise derin bir kap içerisine bir miktar sıvı yağ, yumurta akı karıştırılarak iyice çırpılır. Sos haline getirilen bu malzemeyi yufkalar arasına sürerek kullanacağız. Sosumuz hazır olduğunda yufkalardan üç tanesini aralarına bu sosu sürerek birleştirelim. Fakat en üstteki yufkanın üstüne ve en alttaki yufkanın altına sürmemeliyiz. Daha sonra üçgen şekillerinde bu yufkalar ortadan bölünerek toplam 8 parça olacak şekilde kesilir. Bu işlemi de tamamladıktan sonra artık Çin böreği yapılışının sonlarına yaklaşmış oluyoruz.
Daha sonra üçgen şekillerde 8 parçaya ayırdığımız bu yufkaların içerisine iç malzemeyi koyarak sigara böreği gibi saralım. Son hali oldukça kalın olacak bu börek piştikten sonra oldukça lezzetli olacaktır. Bu işlemi tüm yufkalara uyguladıktan sonra sardığınız bu börekleri yaklaşık 6-7 dakika boyunca süt içerisinde bekletin. Bu sırada sizde tepsiyi iyice yağlayın. Sütte bekletme işleminden sonra bu börekleri una bulandırarak tepsinize dizin. Yaklaşık yarım saatlik pişirme ardından afiyetle yiyebilirsiniz.
19.01.2024 10:00:58
Çin Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Kızım teyzesini ziyarete gittiğinde daha önce yemediği Çin böreğini tükettiğini ve çok lezzetli olduğunu söyledi. Acaba Çin böreğinin içine ekstra kaşar konulması halinde daha lezzetli olur mu? Ayrıca Çin böreği içine maydanoz eklenmesi tadında bozulmalara neden olur mu? Bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkürler. Zeynep . 04.10.2018 02:22:33
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024