Çarşaf Böreği

Çarşaf böreği hemen hemen herkesin evinde yapılmakta olup zevkle tüketilmekte olan börek türlerinden biri olmaktadır. Çarşaf böreğinin birkaç çeşidi bulunmaktadır. Patatesli çarşaf böreği, peynirli çarşaf böreği ve yeşillikli olanı da yapılabilmektedir. Ayrıca hem basit hem de herkesin yapabileceği bu börek hem doyurucu olup hem de lezzetli olmaktadır.
Sabah kahvaltılarında, akşam çaylarının yanında, bayanların günlerinde hazırlamış oldukları yemeklerin yanında gayet güzel olmakla beraber hem hazırlanan sofraları zengin gösterir hem de çeşit oluşturmanıza yardımcı olmaktadır. Hem sağlıklı ve doğal olup hem de çocuklarınızın okul çağında olan özellikle ara öğün olarak atıştırmaların da oldukça fayda olup açlıklarını giderir. Beslenmelerine koyarak çocukları hem fastfood yiyeceklerden kurtarmış olursunuz hem de sağlıklı beslemiş olursunuz.

Çarşaf böreği tarifi malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı maya

Arasına sürülmesi için

  • Sıvı yağ

İçi için malzemeler

  • Köy peyniri
  • Maydanoz
Üstüne sürülecek malzemeler
  • Sıvı yağ
  • Yumurta sarısı
Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır?

Tüm hamur malzemelerini derince bir kaba alarak iyice yoğurun. Küçük küçük hamurlar kopararak 8 eşit parçaya bölünür.
Daha sonra 20 dakika bekletilerek kabarması beklenir. Sizin yapmanız gereken iş ise peyniri rendeleyip maydanozu doğrayıp karıştırmak. Daha sonra kesilen parçaları tabak büyüklüğünde açın. Hepsi açıldıktan sonra ilk açtığınız hamurun altına ve üstüne 2 yemek kaşığı zeytinyağı sürülür. Diğerlerini de üst üste koyun. Fakat hepsinin arası 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlanacak sakın unutmayın. Bu şekilde üst üste yağlanıp koyulan hamurlar 15 dakika boyunca dinlendirilir. Daha sonra açma işlemine sıra gelir. İsteğe bağlı olarak tezgâh üzerinde ya da bir bez üzerinde hamuru nazik bir şekilde parmak uçları ile her köşesi çekiştirilerek açılır. Nasıl açılır demeyin o kadar basit açılıyor ki şaşırıp kalabilirsiniz. Fakat her tarafından açılmalıdır ince zar şeklini almalıdır bir taraf kalın bir taraf ince olmamalıdır. Daha sonra iç harcı her tarafına eşit şekilde sürerek rulo yapılır. Kendi etrafında dolayarak yağlı kâğıt serili bir fırın tepsisine koyulmalıdır. Tüm hamurlar bu işlemden geçerek tepsiye koyulur. Son olarak üzerine sıvı yağ sürülür ve yumurta sürülerek fırına bırakılır. Hafif kızarınca fırından alınarak sıcak servis yapın. Tavsiyem sıcak servis yapmanız daha çıtır yenmektedir.

Bu tarifi uygulayarak peynir yerine iç malzemesine soğan, kıyma, patates, tuz ve karabiber kullanarak yapabilirsiniz. Bu da ayrı bir damak tadı olmaktadır. Hem yemek gibi sunulabilir hem de karın doyurur. Fakat hanımlara tavsiye olarak akşam çaylarının yanında mutlaka deneme yapılmalıdır. Çarşaf böreği hem pratik hem de çekilen zahmetin karşılığını vermektedir.
19.01.2024 22:23:14
Çarşaf Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Çarşaf Böreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Çarşaf Böreği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024