Börek ve Tatlı Tarifleri

Börek ve tatlı tarifleri, börek ve tatlılar Türk mutfağının vazgeçilmezi arasındadır. Börek ve tatlılar hamurdan yapıldığı için diyet yapanlar tarafından pek tüketilmek istenmese de kişiler kaçamaklar yaparak tüketir. Birçok çeşit ve şekillerde damak tadına göre yapılabilir. Birkaç tatlı ve börek tarifine bakacak olursak.

Yoğurt tatlısı yapımı için gerekli malzemeler

  • İki yumurta
  • Üç yemek kaşığı yoğurt
  • Bir su bardağı şeker
  • Bir su bardağı irmik
  • 1,5 bardak un
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kabartma tozu
  • İki su bardağı toz şeker
  • İki su bardağı su
  • Bir dilim limon

Yoğurt tatlısı nasıl yapılır?


Tatlı yapımı için önce şerbetini yapmak gerekir.
Şerbeti için su ve şekeri kaynatılır ve kaynayınca üzerine bir dilim limon sıkılır beş dakika daha kaynatılıp altı kapatılır ve soğumaya alınır. Hamuru için bir kapta yumurtalar şeker ve yoğurt iyice çırpılır köpürene kadar çırpılır diğer irmik vanilya un kabartma tozu da eklenir ve çırpılmaya devam edilir hamuru hazırlanınca yağlanmış fırın tepsisine hamur dökülür ve 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirilir pişince fırından çıkarılır ve ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbet dökülür ve buzdolabında iki saat dinlendirilip servis edilir.

Sodalı tepsi böreği yapımı için gerekli malzemeler

  • Bir paket yufka
  • Bir adet sade soda
  • İki su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • Bir demet maydanoz
  • İki yumurta
  • Bir su bardağı süt
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
Sodalı tepsi böreği nasıl yapılır?

Sodalı börek yapımı için öncelikle peynirli iç harcını hazırlamak gerekir iki su bardağı rendelenmiş peynirin içerisine maydanoz doğranarak karıştırılır.
Ardından sosu için iki yumurta bir su bardağı süt bir çay bardağı sıvı yağ çırpılır. Yufkalar açılır ve fırın tepsisi yağlanıp ilk yufka serilir ve üzerine fırça ile sos sürülür ikinci yufka serilir ve tekrar sos sürülür üçüncü yufkada serilince peynirli harcın tamamı serilir ve tekrar diğer yufkalar kat kat serilir ve yine aralara sos sürülür. Kalan sos da üzerine sürülür ve börek kesilir ardından bir şişe soda böreğin her tarafına eşit olarak dökülür ve börek bir saat kadar buzdolabında bekletildikten sonra önceden ısıtılmış 180 fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir ve afiyet ile yenir.

Kıymalı gül böreği yapımı için gerekli malzemeler
  • 250 gram kıyma
  • Dört adet yufka
  • İki adet kuru soğan
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tatlı kaşığı salça
  • Bir çay kaşığı pul biber ve tuz
  • Bir çay bardağı yoğurt
  • İki yumurta
Kıymalı gül böreği nasıl yapılır?

Kıymalı gül böreğinin önce iç harcı yapılır. İç harcı için tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ alınır. Üzerine iki adet kuru soğan yemeklik doğranır ve kavrulur üzerine bir tatlı kaşığı salça eklenir ve kavurmaya devam edilir ve kıyması eklenir tuz pul biber de eklenip iyice karıştırılır. İç harç yaklaşık yirmi dakika pişirilir ve altı kapatılır. Sos için yoğurt yumurta ve yağ çırpılır bir adet yufka dört parçaya ayrılır ve üzerine sos sürülüp kıymalı harç kenar kısmana konur ve içe doğru sarılır ve tekrar sarılıp gül şekli verilir. Tüm yufkalar bu şekilde sarıldıktan sonra tepsiye dizilir ve üzerlerine sos sürülüp fırına sürülür ve üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
21.01.2024 09:10:04
Börek ve Tatlı Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Börek ve Tatlı Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Börek ve Tatlı Tarifleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024