Börek Tarifleri

Börek tarifleri, sabah kahvaltılarında, öğün aralarında ve özel günlerde lezzetle tüketmiş olduğumuz tariflerden olmaktadır. Hazırlanan tarifler misafirlerimize ve ev halkının ağız tadına uyum sağlayarak kişilerde müthiş bir tat oluşturacaktır. Börek tariflerini gelin birlikte hazırlayalım. Hadi kolay gelsin.

Ispanaklı Börek malzemeleri

  • 1 kilo taze yeşil ıspanak
  • 2-3 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı: Ispanaklı börek tarifinin yapılışına öncelikle mayalı hamurun hazırlamasıyla işe koyulalım.
Hamur için bir kap ayarlayıp içerisine ılık suyla mayayı karıştıralım. Sonra una mayalı ılık suyu ekleyelim. Un karışımını yoğurarak kulak memesi kıvamına getirelim. Hamuru üzerini bir bezle ya da bir naylonla örterek yarım saat kadar kabarması için bırakalım. Bizde ıspanakları bol suyla iyice yıkayarak ayıklayarak işe devam edelim. Güzelce ıspanakları doğrama tahtasına alarak ince doğrayalım. Genişçe bir kaba alarak içerisine kabuklarını soyarak mutfak robotundan geçirdiğimiz soğanları, tuzu, pul biberi ve zeytinyağını karıştırarak iç malzemenizi oluşturalım. Dinlenmeye bırakmış olduğumuz hamurdan küçük bezeler alarak istediğimiz incelikte hamuru açalım. İçerisine İç malzemeyi koyarak hamuru kapatalım ve fırın tepsisine dizelim. Bütün hamurlar aynı şekilde açılıp içerisine iç malzeme ekleyelim.
Sonra hazırlanan börekleri yarım saat kadar fırın tepsisinde bekleterek kabarmasına olanak sağlayalım. Börekleri önceden 200 derecede ısıtmış olduğumuz fırında pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra sıcakken üzerine tereyağı sürelim ve servise sunalım.

Afiyet olsun.

Su Böreği Tarifi malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • 3 su bardağı su
  • Alabildiği kadar un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kalıp beyaz peynir
  • 1 deste maydanoz
  • 1 kâse tereyağı
Hazırlanışı: Önceden hazırlamış olduğumuz bir kap içerisine yumurtaları kırıp üzerine alabildiği kadar un ilave ediyoruz. Unun üzerine yeter kadar su ekleyelim. Yavaş yavaş eklenen malzemeleri karıştırmaya başlayalım ve tuzu ilave edelim ki suyun içerisinde erisin. Hamuru güzelce karıştıralım. Hamur kulak memesi kıvamına gelecek şekilde ayarlanmalı. Hazır olan hamuru bezeleri ayırarak tepsinin büyüklüğünde açalım. Hamur açma ve tepsiye dizme işlemi bittiğinde su kaynatarak bir kaba alalım, daha sonra başka bir kaba soğuksu koyarak tereyağını eritelim. Hazırlanan hamurları önce sıcak suda birkaç saniye bekletelim, sonra soğuk suda birkaç saniye bekletelim. Su içerisinde bekletilen hamurları sonra tepsiye dizelim. Oluşturulan bütün hamur katlarına eritilen tereyağını güzelce gezdirelim. 3. Kattaki hamurun üzerine rendeden geçirilen beyaz peyniri serpiştirelim. Hazırlanan hamurları bir daha sudan geçirerek önceden ısıtmış olduğumuz 240 derece fırına sürelim. Hamurun üzeri kızarınca bir tepsi yardımıyla arkasını çevirip tekrar fırına sürelim ve bu şekilde aşağı yukarı 45 dakika kadar pişirelim. Piştikten sonra güzelce dilimleyerek servise sunabiliriz.

Afiyet olsun.

Arnavut Böreği Tarifi malzemeleri

  • 16 adet baklavalık yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı un
İç malzemesi için: 5 adet haşlanmış patates, 2 adet orta boy soğan, bir fincan sıvı yağ, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, pul biber, karabiber, tuz.

Hazırlanışı: Patatesleri bir tencereye alarak üzerine su ilave edip 30 dakika kadar haşlamaya bırakalım. Haşlanmış olduğumuz patatesleri bir kaba alarak soğumasını bekleyelim ve sonra kabuklarını soyarak mutfak robotunda ya da bir çatal yardımıyla iyice ezelim. Bir tavaya sıvı yağ ekleyerek kabukları soyularak doğrama tahtasında ince kıyılmış olan soğanları ekleyip rengi değişene kadar kısık ateşte kavuralım. Kavrulan soğanın üzerine kırmızı toz biberi, pul biberi, karabiberi ve tuzu ekleyip güzelce karıştıralım. Patatesleri de ilave ederek 5 dk daha ocakta bekletip ocağın altını kapatalım. 3 adet yufkayı üst üste koyarak yufkanın en üst katına sıvı yağ un karışımından elde edilen karışımı fırça yardımıyla sürelim. Yufkanın en uç kısmına hazırlanan iç malzemeden koyarak yufkayı saralım. Bütün yufkaları aynı şekilde yaptıktan sonra istediğiniz uzunlukta kesip yağlı kâğıt serili tepsi üzerine yerleştirip üzerine kalan sıvı yağ karışımından sürüp önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Böreğimiz pişince güzelce kesilip servise sunulabilir afiyet olsun.
21.01.2024 02:05:58
Börek Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Börek Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Börek Tarifleri"
Bugün evde misafirlerim için tarifinizi uyguladım sonderece lezetli börek ortaya çıktı.
Daim . 31.08.2018

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024