Börek Tarifleri Oktay Usta

Börek Tarifleri Oktay Usta, Yapmış olduğumuz börekleri lezzetli bir şekilde tüketebilmek için Oktay usta börek tariflerinden faydalanarak elde etmek mümkündür. Oktay ustanın bizler için oluşturmuş olduğu börek tarifleri bir hayli lezzetli ve herkesin beğeneceği bir damaktadır oluşturmaktadır. Birçok börek tarifi vardır fakat her tarif lezzetli olacak diye bir şey söz konusu değildir.
Ama Oktay usta börek tariflerinden faydalanarak yapacağınız börekler kesinlikle istenilen tatta tarifler olacaktır. Hadi kolay gelsin.

Oktay Usta Peynirli Muska Böreği malzemeleri

  • 2 adet hazır yufka
  • 2 dilim beyaz peynir
  • Yarım deste maydanoz
  • Muska böreğinin kızartılması için sıvı yağ

Oktay Usta Peynirli Muska Böreği Nasıl Yapılır?


Hazır olarak alınan yufkalar hamur tahtasına alınır ve muska şeklinde kesilerek yan yana ya da açılarak üst üste dizilir. Yufkalar dört parmak kalınlığında, uzunlamasına şeritler halinde kesilir. Kesilen yufkalar tam ortadan tekrar ikiye kesilir. Yani bir adet uzun şeritten iki adet börek oluşturulur. Beyaz peynir rendeden geçirilir ya da ezilir sonra bir kaba alınır. Güzelce ayıklanarak bol suyla yıkanmış olan maydanozlar ince ince kıyılarak ezilen peynirin bulunduğu kaba alınır. Hazırlanan yufkaların uç kısımlarına peynir ve maydanozla oluşturulan karışım ilave edilir. Sonra yufkalar üçgen şeklinde kapatılır. Bu işleme bütün yufkaları aynı şekilde iç malzeme ekleyip yufkaları katlayarak devam edelim.
Sonunda kalan uç kısım suya veya yumurta akına batırılarak yapıştırılır ve bu kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizilir. Sıvı yağ bir tava içerisine alınarak kızdırılır. Börekler yağın olduğu tava alınarak yine alt kısmı yağa değecek şekilde kızartılır. Kızarak börekler bir tabağa alınarak servise sunulması için hazırlanır.

Afiyet olsun.

Oktay Usta Göçmen Böreği malzemeleri

  • 6 adet taze yufka
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı un
  • 300 gram beyaz peynir ya da taze çökelek
  • Çörek otu ve susam (Üzeri için)
Oktay Usta Göçmen Böreği Nasıl Yapılır?

Önceden hazırlanmış olan malzemeler genişçe bir kaba sırasıyla olacak şekilde 1,5 su bardağı yoğurt, 1,5 su bardağı süt, 1 fincan sıvı yağ, aldığı kadar un, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 3 adet yumurtayı kaba alıp güzelce çırpalım. Sonra hazırlamış olduğumuz beyaz peyniri bir kaba alarak ufalayalım ya da rendeden geçirelim. Yufkaları temiz olan tezgâha alıp tezgâha yayarak yarısını kaplayacak şekilde peynir serpip, sütle oluşturulan karışımdan ekleyelim ve diğer yarısını da peynirli karışım bulunan tarafın üzerine doğru kapatalım. Hazırlanan yufkanın iki tarafından büzerek toplayıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim. Geriye kalan yufkaları da bu şekilde hazırlayarak tepsiye yerleştirelim. Artan sütlü karışıma 1 adet yumurta ekleyip iyice çırpalım ve böreğin üzerine sürelim. Yumurta sürülen böreğin üzerine çörek otu, susam serpip önceden 170 derecede hazırlanan fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık olarak 40 dakika kadar pişirelim. Pişen börek soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Oktay Usta Çökelekli Börek malzemeleri
  • 8 adet hazır yufka
  • 500 gram taze çökelek
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım deste maydanoz
  • Tuz, pul biber, karabiber (İstenilen baharatlar kullanılabilir)
  • Üzeri için 3 adet yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 1 fincan sıvı yağ, 1 su bardağı su, çörek otu
Oktay Usta Çökelekli Börek Nasıl Yapılır?

Oktay usta çökelekli börek tarifine başlarken ilk önce hazırlayacağımız böreğin iç malzemesi için genişçe bir kaba çökeleği, güzelce ayıklanarak bol suyla yıkanıp doğrama tahtasında ince ince doğranan maydanozu ve kabukları soyularak ince doğranmış soğanı karışım haline getirelim tabi bu karışıma tuz, pul biber, karabiberi de ilave edelim. Güzelce hazırlanan iç malzemeyi bir kenara alalım ve bir tane bütün yufkayı önceden hazırlamış olduğumuz fırın tepsisinin içerisine kenarlardan taşacak şekilde yerleştirelim. İçerisi ve üzeri için hazırlamış olduğumuz sos malzemelerini güzelce çırparak karıştıralım ve yufkanın üzerine kaşıkla serpiştirerek fırça ya da kaşığın tersi ile her yere dağılmasını sağlayalım. Sos eklendikten sonra üzerine ikiye böldüğünüz yufkanın yarısını da ekleyelim ve diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayalım. Hazırladığımız bütün yufkalara aynı işlemi uygulayalım. Ortasına iç karışımını serpiştirip diğer yufkaları da üzerine aynı şekilde sos dökerek dizelim. En son ki aşamada tepsinin kenarından taşan yufkaları tepsinin üzerine kapatarak sosun kalan kısmını dökerek yufkaya iyice yedirelim. Çörek otunu da hazırlanan böreğin üzerine bolca serpiştirerek önceden 170 derecede hazırlanan fırına tepsiyi sürelim. 30 dakika kadar fırında pişen börek biraz soğutulur ve dilimlenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.

Oktay Usta Peynirli Tepsi Böreği malzemeleri
  • 8 adet yufka
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 5 dilim beyaz peynir
  • Yarım deste maydanoz
  • Kırmızı biber
  • Çörek otu
Oktay Usta Peynirli Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

Hazır olarak temin edilen 1 adet bütün yufkayı önceden hazırlamış olduğumuz yağlanmış fırın tepsisine koyarak tepsinin kenarlarından taşacak şekilde koyalım. Sosu için 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 adet yumurtayı bir kaba alıp güzelce çırparak karıştıralım ve tepsiye dizilen yufkanın üzerine sosu kaşıkla gezdirelim. Fırçayla sosu yufkaya iyice yedirelim. Tepsiye dizilen yufkanın üzerine bölünen yufkanın yarısını da ekleyelim ve diğer yufkaları da aynı olacak şekilde sos oluşturarak hazırlayalım. Hazırlamış olduğumuz yufkanın ortasına rendelenmiş olan beyaz peynir, ayıklanıp doğrama tahtasında ince ince kıyılan maydanoz ve kırmızı biber karışımını serpiştirip diğer yufkaları da üzerine aynı şekilde ilave ederek tepsiye dizelim. Tepsinin kenarından taşan yufkaları tepsinin üzerine kapatalım. Sosun kalanını da tepsinin üzerine dökelim ve fırça yardımıyla yufka üzerine yayalım. Tepsiye hazırlanan yufkaların üzerine çörek otu serpiştirerek önceden 170 derecede ısıtılmış fırına tepsiyi sürelim ve 25 dakika pişirelim. Pişen böreği ılık olarak ya da soğuk olarak servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 02:16:29
Börek Tarifleri Oktay Usta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Börek Tarifleri Oktay Usta Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Börek Tarifleri Oktay Usta"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024