Börek Sarma Şekilleri

Börek Sarma Şekilleri, hazır yufkadan hazırlanabilen birçok börek çeşidi vardır. Hazırlanan böreklerin, iç harcı kadar onları sarma şekilleri de böreklerin hem lezzeti hem de görüntüsü bakımından oldukça önemli bir yer tutar. Vereceğimiz bu sarma teknikleriyle aynı börek harcından sayısız farklı şekillerde börekler hazırlayıp değişik sunumlar yapılması da mümkündür tabi ki.
Şimdi bu şekillerin nasıl yapıldığına geçebiliriz;

Sigara böreği şekli: Tezgâhın üzerine yufkayı serdikten sonra önce yukarıdan aşağı doğru kestikten sonra elde ettiğimiz her bir parçayı yarım baklava dilimi şeklinde kesiyoruz. Sonra yufkanın arasına hiçbir şey sürmeden daha önceden hazırlanmış olan peynir ve maydanozlu harcı, yufkanın geniş tarafına bir çorba kaşığı kadar koyup tıpkı yaprak sarar gibi sarıyoruz. Sardığımız sigara böreklerini kızgın yağda kızartarak hazırlayabilirsiniz.

Karnıyarık şekilli börek: Öncelikle, bir tane yufkayı mutfak tezgâhı üzerine düzgün bir şekilde serin sonra börek için hazırlamış olduğunuz sütlü veya sodalı iç harcı yufkanın üzerine boca sürün. Daha sonra üzerine aynı hizada bir adet yufka daha serin. Bu yufkanın da üzerine bol miktarda sosunu sürdükten sonra, üçüncü yufkayı da dikkatle serin. Bu yufkanın üzerine diğer yufkaya göre biraz daha az ıslatacak şekilde sos sürdükten sonra yufkaları önce dörde sonra her bir parçayı da üç eşit parçaya kesin ve içine bolca kıymalı veya istediğiniz bir çeşit harç koyarak tıpkı sigara böreği sarar gibi sarın.
Yağlanmış tepsiye dizip üzerine sos sürdükten sonra keskin ve ince uçlu bir bıçak yardımıyla tıpkı karnıyarık gibi uzunlamasına bir çizik atın. Böreğin karnını keserken bıçağın dibine kadar inmemesi gerekir yani sadece iç harcının görüneceği kısma kadar kesilmelidir.

Muska şeklinde börek: Mutfak tezgâhının üzerine böreklik yufkamızı düzgün bir şekilde seriyoruz. Daha sonra, bu yufkayı dört veya üç parmak kalınlığında dilimlere kesiyoruz. Fırında pişirecekseniz üzerine bol miktarda böreklik sos sürdükten sonra uç kısmına istediğiniz bir çeşit harcı yerleştirerek, muska şeklinde katlaya katlaya sarıyoruz. Son kısmını sosa bandırıp, üzerine yapıştırdıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirebilirsiniz. Not: Eğer böreği yağda kızartmayı düşünüyorsanız içine sos sürmeyiniz.

Kürdanla börek sarma: Düzgün bir biçimde mutfak tezgâhına serdiğimiz böreklik yufkanın üzerine her tarafını kaplayacak şekilde sos sürüyoruz. Başka bir yufkayı alıp aynı hizaya gelecek şekilde önceki yufkanın üzerine seriyoruz. Bu yufkanın da üzerine yine sos sürdükten sonra bir kat yufka daha serip, üzerine sos sürüyoruz. Bir çorba kasesinin ağız hizasında, yuvarlak parçalar kesiyoruz. Kestiğimiz her bir parçanın içine böreklik harcı koyarak, ikiye katlıyoruz. Daha sonra kürdan yardımıyla tıpkı dikiş diker gibi ağız kısmı kapatılır. Kürdanlı kısmı yukarıda kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz.

Gül böreği şekli: Bir adet yufkayı mutfak tezgâhının üzerine serip üzerine bol miktarda sos sürün. Yufkayı dört eşit parçaya ayırın. Geniş kısmına bol miktarda iç harcını uzunlamasına koyduktan sonra geniş kısımdan başlayıp fazla sıkmadan sarın. Daha sonra bir ucundan başlayarak, diğer ucuna doğru, salyangoz şeklinde sarın. Kalan ucunu böreğin alt tarafından koyup ortasından çıkartarak, gül şeklini verin. Diğer parçaları da aynı şekilde hazırlayıp yağlanmış tepsiye yerleştirip pişirin.
19.01.2024 11:37:44
Börek Sarma Şekilleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Börek Sarma Şekilleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Börek Sarma Şekilleri"
Böreklik hamur ile milföy hamuru arasında bir fark var mi? Milföy hamuru ile tavada börek yapılabilir mi?
Uluer . 29.09.2018 15:21:41

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024