Börek Poğaça Tarifleri

Börek poğaça tarifleri, Hamur işleri hayatımızın vazgeçilmezlerindendir. İster evli ister bekar olalım, misafir geldiğinde veya küçük atıştırmalık olarak bir hamur işine ihtiyaç duyarız. İşte sizlere birbirinden lezzetli, denenmiş ve tam not almış poğaça ve börek tarifleri.

Maydanozlu Poğaça Malzemeleri

  • 250 gram tereyağı/margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 100 gram tulum peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 su bardağı un
Yapılışı: Oda sıçaklığındaki tereyağı ile yumurtalar derin bir kapta karıştırırlır.
Bir yumurtanın sarısı daha sonra üzerine sürmek için ayrılır. Kabın içine sirke, şeker ve yoğurt da eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Kabartma tozu ile azar azar un da karışıma eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. Peynir rendelenerek ayrı bir kaba alınır. Üzerine iri doğranmış maydanozlar eklenir ve karıştırılır. Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve elle bastırılarak biraz açılır. Açılan hamura hazırlanan peynirli iç koyulur ve klasik poğaça şekli verilir. Son olarak, üzerine yumurta sarısı sürülür ve yağlanmış fırın tepsisine alınır. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Beşamel Soslu Mantarlı Börek Malzemeleri

  • 1 adet yufka
  • 1 kâse mantar
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı süt
  • Bir küçük kâse rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Kızartmak için yağ
  • 1 adet yumurta
  • Galeta unu
Yapılışı: Mantarlar temizlenip yıkandıktan sonra orta kalınlıkta doğranır.
Bir tavaya sıvıyağ koyularak hazırlanan mantarlar sotelenir. Mantarlar sotelenince üzerine tereyağı koyulur ve eritilir. Erime işleminden sonra azar azar un da eklenip biraz kavrulur. Kavrulan malzemelerin üzerine yavaş yavaş süt ilave edilerek koyu bir kıvam alıncaya dek pişirilir. Son olarak tuzu eklenen malzemeler ateşten alınır. Yufka, üçgen şeklinde sekiz eşit parçaya bölünür ve her parçanın geniş kısmına hazırlanan malzemeden koyulur. Malzemenin üzerine rendelenmiş kaşar serpiştirilerek rulo şeklinde sarılır. Böreğin uç kısmını kapatmak için bir kâseye su koyulur ve uç kısım bu suya batırılır. Geniş bir kapta yumurta kırılır ve iyice çırpılır. Ayrı bir kaba da galeta unu koyulur. Börekler önce yumurta sarısına sonra da galeta ununa batırılarak kızgın yağda kızartılır. Pişen börekler sıcak olarak servis edilir.

Pratik Midye Poğaça Tarifi Malzemeleri

  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı margarin
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurtanın sarısı, tuz
  • 100 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
Yapılışı: Elenmiş un derin bir kaba alınarak ortası açılır. İçine eritilmiş margarin, rendelenmiş limon kabuğu, yoğurt, kabartma tozu, toz şeker ile tuz eklenir ve habur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğrulur. Elde edilen hamur 30 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur limon büyüklüğünde parçalara ayrılır ve el ile açılarak içine hazırlanan malzemeler koyulur ve yarım ay şeklinde kapatılır. Son olarak, poğaçalar süzgeçin tersine veya rendenin üzerine bastırılıp tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 10:08:34
Börek Poğaça Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Börek Poğaça Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Börek Poğaça Tarifleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024