Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından oluşan milföyler, buzlukta saklanabiliyor. Aniden gelen misafirleri ağırlamada ve ihtiyaç halinde buzluktan çıkarılan hamurlarla lezzetli börekler yapmak mümkün. Milföy hamurunun yağlı oluşundan, yapılan böreklere yağ ve sütten oluşan sıvı harç hazırlamaya gerek yok.
Börek milföyler için istediğiniz iç malzemeyi hazırlamanız yeterli. Talaş böreği de bunlardan biri ve bir diğer farklı ve pratik tarif ise; patatesli milföy böreği.
Talaş böreği için gerekli malzemeler
- Yarım kg yağsız dana eti
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 çay bardağı bezelye
- Tuz, karabiber
- Yarım çay bardağı su
- Yarım demet maydanoz ve dereotu
- 4 adet milföy hamuru
- 1 adet yumurtanın sarısı
Talaş böreği nasıl yapılır?
Dana eti jülyen biçiminde doğranır. Soğan da piyazlık doğranır. Bir tavaya tereyağı konup, önce etler kavrulur. 10 dakika sonra soğanlar etin içerisine konur ve 5 dk. Daha kavrulur. Biber ve domatesler küçük küçük doğranıp etin içine katılır. Bezelye, tuz karabiber de eklenir. Yarım çay bardağı suda eklenip tavanın kapağı kapatılır. Ağır ateşte 15-20 dk. Piştikten sonra eğer suyu kalmışsa bir süzgecin içine alınıp sosu süzülür. Hazırlanan etli harcın içine ince ince kıyılmış maydanoz ve dereotu eklenir ve karıştırılır.
Milföy hamurlarının ortasına etli malzemeden konup, uçları birbirine çarpraz gelecek şekilde birbirine yapıştırılır. Yapıştırılmış uçlar alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızartılana kadar pişirilir.
Patatesli milföy böreği
- 4 adet milföy hamuru
- 4 büyük boy patates
- 4 çay kaşığı hardal
- 4 dal dereotu
- Tuz
Patatesli milföy böreği nasıl yapılır?
Milföy hamurları uzun dikdörtgen olacak şekilde merdaneyle açılır. Hamurlar hafif yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerleri bir çatal yardımıyla birkaç yerinden delinir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Milföyler pişene kadar içi patatesler yıkanır ve haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek püre haline getirilir. Tuz ve hardal eklenip karıştırılır. Son olarak iri kıyılmış dereotu ilave edilip tekrar karıştırılır. Pişen milföylerin her biri 3'er eşit parça olacak şekilde kesilir. Dilimlerin arasına patates püresinden bolca sürüp, üçer kat olacak şekilde yerleştirilir. Diğer 3 milföy hamuru da bu şekilde dilim halinde hazırlanır ve sıcak olarak servis edilir.