Börek hamuru tarifi, bayanların vazgeçilmezi olan börek yapılışında oldukça önemli olmaktadır. Evlerimizde çayımızla tüketmiş olduğumuz, sabah kahvaltılarında tüketmiş olduğumuz, özel günlerde misafirlerimize sunduğumuz böreklerin lezzetli olması için gelin nefis börek tarifine birlikte göz atalım. Hadi kolay gelsin.
Börek Hamuru Tarifi 1
Börek Hamuru Malzemeleri
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Nişasta
Margarin (Margarini oda sıcaklığında bekletip erimesini sağlayalım)
Tuz
Börek Hamuru Nasıl Yapılır?
Önceden hazırlamış olduğumuz bir kap içerisine 2 yumurta akını, yoğurdu, kabartma tozunu ve bir miktar un ekleyelim.
Karıştırmış olduğumuz malzemeleri iyice yoğuralım. Hamur kulak memesi kıvamında olmalı. Siz isteğe bağlı olarak yani karışımın aldığı kadar unu ekleyin. Hazırlanan hamur ne sert ne yumuşak olacak orta derecede kıvamlı bir hamur olması gerekli. Hazırlamış olduğumuz hamurları ufak bezeler şeklinde ayırıp her birini tabak büyüklüğünde açarak açılan hamurun üzerine eritilen margarini sürelim. 4 beze hamur açılıp aynı şekilde arasına yağ sürülerek devam edilecek açmaya. Yağlanan hamurları bohça gibi katlayıp, hepsini aynı şekilde hazırladıktan sonra buzdolabında yarım saat kadar bekletelim. Yağı donan hamurları merdane ile açarak 4 parçaya bölelim.
Bu sayede börek hamuru tarifi hazırlanmıştır.
Afiyet olsun.
Börek Hamuru Tarifi 2
Börek Hamuru Malzemeleri
1 kg. Un
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı limon
5 su bardağı su
2 adet margarin
Börek Hamuru Nasıl Yapılır?
Öncelikle hazırlamış olduğumuz malzemelerden unu alıp temiz olan mutfak mermerinin üzerine ya da hamur açma tahtasının üzerine unu eleyerek unun ortasında havuz oluşturalım. Undan oluşturulan havuzun içerisine tuz, limon suyu, soğuk su ve yağı ekleyelim. Bütün malzemelerin güzelce karışmasını sağlayıp kıvam alması için hazırlamış olduğumuz hamur malzemelerini iyice yoğuralım. İyice yoğurulan hamurun kulak memesi kıvamında olması gerekir. Hamuru bir bezle kapatıp yarım saat kadar dinlenmeye bırakalım.
Afiyet olsun.
18.01.2024 22:20:21
Börek Hamuru Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Merhaba verdiğiniz tarifteki hamur gerçekten börek için çok güzeldi. Börek yemeyi ve yapmayı çok seviyorum bu nedenle bu hamuru bol bol açıyorum. Bu gün çaya gelecek misafirlerimiz için börek değilde künbe yapmayı düşündüm. Bu börek hamurunu biraz daha kalın açarak künbe yaparsam tadı güzel olur mu. Rabia . 08.09.2018 19:53:07
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024