Bohça Böreği

Bohça böreği, günümüzde birçok evde sevilerek tüketilen ve yapılışının zor gibi görünmesinden dolayı insanların hazır olarak aldıkları yiyeceklerden biridir. Bohça böreği özellikle misafirlerine ikram ettiğiniz çaylar yanında verilebilecek mükemmel bir yiyecektir. Uygun şekillerde üretildiği zaman oldukça mükemmel bir lezzet elde ederek misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.
Bohça böreğinin çok fazla bir tarihi bulunmamaktadır. Daha çok son 10-15 yıldan beri ülkemizde yapılan ve çok sevilerek hızlı bir yayılma gösteren yiyeceklerdir. Bohça böreğinde pratiklik olsun diye malzeme olarak hazır yufka kullanılmaktadır. Hazır yufka kullandığınız zaman yufkayı kendiniz açacağınız için oldukça zamanınızı alacaktır. Eğer bu durumu göze alıyorsanız yufkayı açabildiğiniz kadar ince açarak kullanabilirsiniz. Bohça böreği için ayrıca iç için kullanacağınız malzemelere ihtiyacınız vardır. Bu nedenle uygulayacağınız tarifin yanı sıra bir de iç hazırlamanız gerekmektedir. Hiç zorlanmadan bu mükemmel yiyeceği sizlerde yapabilirsiniz. Tarifime geçmeden önce böreğin yapılışında iç malzeme olarak genelde ıspanak kullanılsada sizler isterseniz peynir, patates, kıyma gibi börekler içerisinde kullanılan malzemelerden herhangi birini kullanabilirsiniz. Ben tarifimde en kolay iç olan ıspanağı kullanacağım.

Bohça Böreği Malzemeleri

  • 5 adet İster hazır ister ev yapımı yufka,
  • İki çay bardağı süt,
  • Üç adet yumurta,
  • İki çay bardağı sıvı yağ
  • Bir miktar tuz

İç harcı malzemeleri

  • Yarım kilo ıspanak,
  • Bir adet kuru soğan,
  • Son olarak Tuz ve sıvı yağ

Bohça Böreği Nasıl Yapılır?


Öncelikle yufkaları kuru bir zemine serelim.
Bu işlemi uygularken yufkaların hasar görmemesine kesinlikle dikkat etmelisiniz. Yırtılan bir parça bile yufkanın bir bölgesinin kullanılmaz hale gelmesine neden olabilmektedir.

Daha sonra ayrı bir kap içerisinde yumurtayı, sıvı yağı, sütü ve sıvı yağı iyice karıştırarak biraz köpürdükten sonra sosumuz hazır olduğunu anlayalım. Daha sonra ince fırça ya da kaşık yardımı ile yufkaya bu sostan sürelim. Bu sosu iyice yedirmeye özen gösterin. Çünkü bu durum bohça böreği yapıldıktan sonra lezzet üzerinde direk olarak etkili olacaktır.

Daha sonra yufkanın geniş kısımlarını ve kenar kısımlarını katlayarak bu bölgelere de bol bol bu sostan sürelim ve yedirelim. Bu işlemle sos sürülen yerlere tekrar sos sürünüz. Daha sonra yufkadan bir kare elde edelim ve bu kareye tekrar sos sürelim. Katlı olan kısımdan bu kareden toplam 4 tane olacak şekilde alalım.

Tüpün diğer gözünde bir miktar sıvı yağ, kuru soğanı, ıspanağı karıştıralım ve bir miktar tuz atalım. İyice kavrulan ıspanakları artık kullanabiliriz. Elde ettiğimiz yufka karelerinin içerisine bir miktar bu kavrulmuş ıspanaktan ekleyelim ve kare yufkanın köşe kenarlarını bohça gibi üst üste atalım. Tüm yufkaları bu şekilde yaptıktan sonra uygun bir fırın tepsisi üzerine katladığımız kısımlar alta gelecek şekilde dizelim ve işlemleri bu şekilde tamamlayalım.

Bu işlemin ardından kalan sosları da yufkalar üzerine sürelim ve önceden 200 dereceye ayarladığımız fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun.
20.01.2024 04:40:12
Bohça Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Bohça Böreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Bohça Böreği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024