Bal Kabaklı Börek
Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında börek ve tatlı olarak yaygın bir şekilde kullanılır.
Bal Kabaklı Börek Malzemeleri- 2 adet yufka
- 2 dilim bal kabağı (Daha önceden dilimleyip dondurucuya attığınız balkabağını da kullanabilirsiniz)
- 1/4 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı toz şeker
Üzeri içinBal Kabaklı Börek Nasıl Yapılır?
Balkabaklarını rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
Daha sonra rendelenmiş kabakları geniş bir tencereye koyun. Üzerine zeytinyağı ve toz şekeri ekleyin. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Diğer taraftan yufkaları üçgen şeklinde 4 eşit parçaya bölün. Toplam sekiz parça yufka olacak. Her bir yufka yapraklarına kabaklı harçtan koyun. Sigaraböreği sarar gibi içe doğru rulo yaparak gül şeklini verin. Ucunu da altına gizleyerek pişerken açılmamasını sağlayın. Bu uygulamayı yufkaların hepsi bitene kadar yapın. Hazırladığınız balkabaklı börekleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Üzeri için bir kaba 1 yumurta ve az miktarda zeytinyağı koyup iyice çırpın. Bu karışımı böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Pişen balkabaklı börekleri fırından alıp ılık olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Not: bu tarifini vermiş olduğumuz börek tatlı bir börektir.
19.01.2024 19:09:58
Bal Kabaklı Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|