Baklava Yufkasından Peynirli Börek

Baklava Yufkasından Peynirli Börek, hafta sonu kahvaltılarınızda veya konuklarınız için gururla ikram edebileceğiniz şahane bir börek çeşididir. Rahatlıkla marketlerden temin edilebilecek baklava yufkasından kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu enfes böreğin çok daha lezzetli olması için bazı önemli püf noktalarına dikkat edilmelidir. Böreğin olarak hazırlanın karışımın sütü mutlaka soğuk olmalıdır.
Ayrıca böreğimizin hazırlığı tamamlandıktan sonra tepsiyi buzdolabına koyarak en az 1 saat kadar bekletilerek dinlendirilmelidir. Ayrıca böreğin nar gibi kızarmasını istiyorsanız üzerine gezdirilen sütlü yumurtalı sosun haricinde tekrar yumurta sarısı sürülmesi de oldukça önemli püf noktaları arasında yer almaktadır.

Baklava Yufkasından Peynirli Börek İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 paket baklavalık hazır yufka
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta

İç Harcı için

  • 250 gr beyaz peynir
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yeteri kadar çörek otu veya susam
Baklava Yufkasından Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

Baklavalık yufkadan peynirli börek hazırlamaya öncelikle iç harcımızı hazırlayarak başlayalım. Geniş bir kâsenin içine 250 gr beyaz peynirimizi alarak bir çatal yardımıyla ezerek ufalayalım.
Ufalanan peynirin üzerine yarım demet kadar incecik kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı pul biber ve 1 çay kaşığı oranında karabiber ilave ederek iç harcımızı karıştırarak harmanlayalım. İç harcımız hazır hale geldikten sonra ufak bir tavaya 3 çorba kaşığı kadar tereyağını ilave ederek erimeye bırakalım ve tereyağımız tamamen eridikten sonra ocaktan alarak üzerine yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ekleyerek karıştıralım.

İç harcımız ve yağımız hazır olduktan sonra baklava yufkamızdan bir adet alarak tezgâhımızın üzerine düzgünce serelim ve üzerine eritilmiş yağımızdan bir yağ fırçası yardımıyla boşluk kalmayacak şekilde yağlayalım. Yağlanmış yufkanın üzerine 1 adet daha yufka sererek tekrar aynı işlemle ikinci yufkayı da yağladıktan sonra üzerine üçüncü yufkayı serelim. Ardından üçüncü kat yufkamızın kısa kenarına peynirli iç harcımızdan boylamasına yerleştirerek yufkaları rulo şekline getirerek dolayalım ve tabanı iyice yağlanmış fırın tepsimize döşeyelim. Kalan diğer baklava yufkalarını da aynı şekilde hazırlayarak fırın kabımızı doldurduktan sonra ruloları istediğimiz irilikte düzgün bir şekilde eşit aralıklarla keskin bir bıçak yardımıyla keselim. Böreğimizin üzeri için yarım çay bardağı süt ve 2 adet yumurtayı karıştırıp çırptıktan sonra böreğimizin üzerine gezdirerek yayalım ve tekrar böreğimizin üzerine çırpılmış bir adet yumurta sarısı sürdükten sonra üzerine çörek otu veya isteğe bağlı susam serpiştirelim. Fırınımızı yaklaşık olarak 200 derecede ısıttıktan sonra böreğimizi fırına vererek kızarıncaya kadar pişirdikten sonra fırından alalım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
19.01.2024 07:25:11
Baklava Yufkasından Peynirli Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Baklava Yufkasından Peynirli Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Baklava Yufkasından Peynirli Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024