Ayşe Tüter Börek Tarifleri

Ayşe tüter börek tarifler, az zahmetle kısa sürede hazırlayabileceğiniz, alışıla gelmiş börek çeşitlerinden biraz farklı ama çok lezzetli bir börek çeşitleridir. Görselliği lezzet ile buluşturmak isteyen her kesin mutlaka bu tarifleri denemesini öneririz. Kolay gelsin.

Patatesli Havuçlu Börek Malzemeleri

  • 3 adet el açması yufka
  • 3 adet orta boy havuç
  • 5 adet patates
  • 1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 3 adet yumurta
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber

Patatesli Havuçlu Börek Nasıl Yapılır?


Öncelikle patatesleri ve havucu ayrı ayrı haşlıyoruz ve soğuması için bir kenara kaldırıyoruz.
Bir karıştırma kabının içine 1 adet yumurta kırıyoruz. Üzerine sütü, yoğurdu, sıvı yağı ve Hindistan cevizini ilave edip yumurta tamamen kayboluncaya kadar hızlı bir şekilde çırpıyoruz.

Patatesleri soyduktan sonra havuçlarla birlikte ezerek püre haline getiriyoruz. Üzerine tuzu ve karabiber ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Fırın tepsisini yağlayıp, yufkalardan birini tepsinin hizasında büzerek seriyoruz. Üzerine sütlü karışımdan biraz bol olacak şekilde sürüyoruz. Kalan diğer yufkaları da ayını şekilde üst üste sıralıyoruz. Son yufkayı da serdikten sonra yine karışımdan sürüp üzerine patatesli harcın tamamını yayarak yerleştiriyoruz.

Kalan 2 yumurtayı çırpıp üzerine kaşar peynirini ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Daha sonra bu karışımı böreğin üzerine her yerine eşit miktarda olacak şekilde yerleştiriyoruz. Böreği kare şeklinde kesip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Ayşe tüter fırıncı böreği malzemeler

  • 2 adet fırından hazır alınmış ekmek hamuru
  • 100 gram beyaz peynir
  • Bir küçük kâse ince doğranmış maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket margarin
  • Çörek otu susam
Ayşe Tüter Fırıncı Böreği Nasıl Yapılır?

Margarini bir yağ tavasına atarak eritiyoruz. Elimizi erittiğimiz margarine bandırıp ekmek hamurundan portakal iriliğinde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Bir servis tabağının üzerinde tatlı tabağı genişliğinde yağlı ellerimizle bastırarak açıyoruz ve üzerine bir miktar daha yağ sürüyoruz. Yine aynı şekilde parça kopartıp tabaktaki hamurun üzerine bir kat daha hamur açıyoruz. Bu şekilde hamur bitene kadar hamurdan katlar oluşturuyoruz. Daha sonra buz dolabının alt kısmında en az 15-20 dakika dinlendiriyoruz. Buz dolabından çıkardıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip yine elimizle açabildiğiniz genişlikte açıyoruz.

Peynirle maydanozu bir tabağın içinde karıştırıp tamamını hamurun üzerine yerleştiriyoruz. Hamurun uç kısmından başlayarak rulo halinde sarıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu ile susam döküyoruz. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 05:31:47
Ayşe Tüter Börek Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ayşe Tüter Börek Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Ayşe Tüter Börek Tarifleri"
Ayça Tüterin tarifi olan fırın böreğini hazırlamaya karar verdim. Ancak hamuru yoğurduktan sonra mayalanmaya bırakmadan hazırlayıp fırına verdim. Bu yüzden de böreğim istediğim gibi pişmedi. Hamurunu dinlendirmeden fırına verdiğim için tadı bir garip oldu. Böyle durumlarda böreği kurtarabileceğim pratik bir çözüm var mı? Ne yapmamı önerirsiniz?
Selin . 29.10.2018 21:59:14

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024