Avcı Böreği

Avcı Böreği hem sıcak hem de soğuk olarak servis edebileceğiniz kıymalı börekler arasında yer almaktadır. Hamur açarak hazırlayabileceğiniz bu böreği yufka ile yapmanız durumunda çok daha pratik olacaktır. Bu bakımdan hem misafirlerinize hem de ailenize severek sunabileceğiniz ikramlıklar hazırlayabilmenize olanak sağlayan bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Avcı Böreği Malzemeleri

  • 3 yufka
  • 2 yumurta
  • 500 gram galeta unu
  • 1/2 kahve fincanı sıvı yağ
  • Kızartmak için sıvı yağ

İç Harcı için Malzemeleri

  • 1 orta boy soğan
  • 200 gram kıyma
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 7 dal maydanoz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Avcı Böreği Nasıl Yapılır?


İlk olarak ince bulguru derin bir kaba alıp üzerini yarım parmak geçecek kadar kaynar su ekleyerek ağzını streçle kapatıp beklemeye alıyoruz. Daha sonra soğanları küçük küçük yemeklik doğrayıp maydanozları da ince ince kıyıyoruz. Daha sonra tavamıza 2 yemek kaşığı margarini alıp erittikten sonra ince kıydığımız soğanı hafif pembeleşene dek karıştırıyoruz. Soğanlar hafif pembeleştikten sonra kıymayı ekleyerek biraz pişiriyoruz. Daha sonra baharatlarımızı atarak karışımı tatlandırıyoruz. Kıymalar suyunu salıp tekrar çekene dek pişirmeye devam ediyoruz. Daha sonra kıymaları ocaktan almadan önce iyice şişmiş olan ince bulgurları ve doğranmış maydanozu ekleyip kısık ateşte 1 dakika kadar karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
Son olarak dövülmüş cevizi de ekleyip karıştırdıktan sonra iç harcımız hazır hale geliyor ve iç harcımızı soğuyup dinlenmesi için bir kenara bırakıyoruz.

Yufkalarımızı geniş bir tezgâhta üst üste açtıktan sonra dilediğiniz büyüklükte olacak şekilde her bir parçayı eşit üçgenler oluşturacak biçimde 6 ya da 8 parçaya bölüyoruz. Daha sonra bir kapta yarım kahve fincan sıvı yağı bir miktar suyla karıştırıp bu karışımı fırça yardımıyla yufkalara sürerek yufkaların ıslanmasını sağlıyoruz. Yufka parçalarımızdan birini alıp içine harcımızdan tepeleme olacak şekilde bir yemek kaşığı koyuyoruz. Daha sonra tıpkı sigara böreği sarar gibi yufkamızı sarıyoruz. Bir tabağa yumurtalarımızı alıp çırpıyoruz ve böreğimizi yumurtaya batırıyoruz. Sonra da başka bir yemek tabağında bulunan galeta ununa böreği batırıp sıvı yağ dolu kızartma tavasında böreği kızartıyoruz. Bu şekilde kızartmak istemiyorsanız önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında da böreklerinizi pişirebilirsiniz. Her yufka parçasına aynı işlemi uygulayıp pişirdikten sonra sıcak ya da soğuk servis edebilir, maydanozla servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 07:13:33
Avcı Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Avcı Böreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Avcı Böreği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bayat Ekmek Böreği

Bayat Ekmek Böreği, Bayat ekmeklerinizi değerlendirme vakti. Günümüzde oldukça ekmek bayat hale getirilip atılmaktadır. Fakat kimse bu atılan ekmeklerini değ...
Devamını Oku

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024