Arnavut Böreği

Arnavut böreği, farklı iç malzemeleriyle yapılan bir börektir. Ispanaklısı, soğanlısı, patlıcanlısı ve pırasalısı hepsi severek tüketilen böreklerdir. Sizler için pırasalı olan tarifini hazırladık. Ispanaklısını yapmak isterseniz ıspanağı sadece salça ve tuzla ovarak kullanabilirsiniz. Patlıcanlısını yapmak isterseniz soğan, patlıcan ve kıymayla hazırladığınız harcı kullanabilirsiniz.
Soğanlı yapmak isterseniz, soğanı yemeklik doğrar gibi hazırlayıp yağda salça ve az kıymayla kavurabilirsiniz. Sadece pırasalı harç dışındaki iç malzemelerin içine 1 su bardağı su ilave edilmelidir. Şimdi gelelim pırasalı arnavut böreğini beraber hazırlamaya Kolay gelsin.

Arnavut böreği için gerekli malzemeler


Hamur malzemeleri

  • 7 su bardağı kadar elenmiş un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz ve su

İç harcı

  • 4-5 adet pırasa
  • Yeteri kadar tuz ve zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı üzeri için hazırlanır.
Arnavut böreği nasıl yapılır?

Yoğurma kabının içine elenmiş unu, 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve suyu koyarak yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettiğinizde, bunu yarım sat kadar dinlendirmelisiniz. Bu sırada sizde pırasalı olan iç harcı hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Bunun için pırasaların beyaz kısımları haricindeki yerlerini yıkayarak, ince bir şekilde kıyın.
Tavaya zeytinyağını koyarak doğranmış pırasaları ve tuzu ilave edin. Bunu kısık ateşte pişirin. Malzeme ılındıktan sonra içine 1,5 su bardağı yoğurdu karıştırın. Böylece böreğin iç harcı hazırlanmış oldu.

Dinlenmeye bıraktığınız hamuru 15 bezeye ayırın. Her bezeyi yaklaşık pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yaptığınız beze sayısı mutlaka tek olsun. Çünkü her zaman böreğin üst katı alt katından bir fazla yufkayla yapılır. Bunun nedeni börek pişerken hava almadığından üstü fazla kabarır. Bu bazen fırının üstüne kadar değebilir. Bu yüzden üst kata bir kat fazla beze koymak iyidir. Eğer üst katı fazla şişerse, üzeri yanmasın diye böreğe bıçakla birkaç tane delik açılması önerilir.

Açtığınız bu yufkaların üzerine zeytinyağı sürün. Bunları yedili ve sekizli olarak üst üste koyun. Önce yedili olan yufkayı tepsinin büyüklüğüne kadar açın. Bunu içini yağladığınız fırın tepsisine koyun. Yufkanın kenarlarını biraz yükselterek içine hazırladığınız pırasalı harcı döşeyerek yayın. Bunların üzerine sekizli yufkayı açarak yerleştirin. Yufkanın kenarlarını kıvıra kıvıra kapatın. En üste 2 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile hazırladığınız karışımı sürün.

Fırını 200 derecede ısıtarak fırın tepsisini içine koyun. Fırında kızaran böreği çıkarınca, üzerine yarım su bardağını geçkin su serpiştirin. Bunu emiz bir örtüyle örterek en az yarım saat dinlendirmelisiniz. Arnavut böreği elde açılmasına rağmen, oldukça pratik bir tariftir. Üstelik oldukça lezzetlidir. Sevdiklerinize ister kahvaltıda, isterseniz çay saatinde bu böreği ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 16:11:24
Arnavut Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Arnavut Böreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Arnavut Böreği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024