Arnavut Böreği Tarifi, börekler toplum olarak hamur işlerine olan düşkünlüğümüzden dolayı fazlasıyla tüketilmektedir ve onlarca börek çeşitlerimiz mevcuttur. Böreklerimizi ikramlarımızda ve kahvaltılarımızda kullanmaktayız. Günümüzde aperatif olarak hazır gıdalar tüketilmektedir. Bundan dolayı kendi ellerimiz ve doğal besinler ile yaptığımız börekler sağlık açısından güven vermektedir.
Malumunuz hazır gıdalarda fazlasıyla bilmediğimiz tatlandırıcı başlığı altında kimyasallar kullanılmaktadır. Böreklerimizde ise asla böyle bir şey söz konusu değildir. Bundan dolayı, ailenizle kahvaltılarda ve eş dostunuza sunmuş olduğunuz börekler doğal yollarla yapıldığından dolayı daha güvenli ve daha lezzetli bir şekilde afiyetle yiyebilirsiniz. Arnavut böreği de yapılış açısından hiçbir şekilde hazır gıdalar kullanılmamaktadır. Arnavut böreği, iki farklı çeşitte yapılmaktadır. Bunlar ıspanaklı ve kıymalı Arnavut börekleridir. Bizde sizler için her ikisinin de yapılışını tek bir tarif altında vermeye çalışacağız. İsteğinize göre içini hazırlayabilirsiniz.
Arnavut Böreği Yapılışı İçin Gerekli Malzemeleri
1 kg kadar un
1 litre ılık su
Bir çorba kaşığı kadar tuz
1,5 çay bardağı kadar sıvı yağ
250 gr kadar margarin veya tereyağı
İçi Ispanaklı Hazırlanacak ise; Yarım kilo kadar ıspanak, birer çorba kaşığı kadar salça, iki orta boy kuru soğan, bir tutam tuz
İçi Kıymalı Hazırlanacak ise; 250 gr dana kıyma, 3 adet orta boy kuru soğan, birer tutam karabiber, tuz ve kimyon.
Birer çay bardağı kadarda sıvı yağ
Arnavut Börek Nasıl Yapılır?
İlk olarak genişçe birer kab alarak içine unu ve tuzunu ekleyin ve suyunu da alabildiği kadar ekleyerek yoğurun. Fakat yoğurma işlemi hamur ne sert olacak ne de yumuşak olacak şekilde yoğurmayı gerçekleştirin. Ardından yoğurmuş olduğunuz hamuru açmak için minimum yarım saate kadar dinlendirin. Ardından kıymalı Arnavut böreğinizin içi için ilk olarak 3 adet soğanları ince olacak şekilde dilimleyiniz ve sıvı yağını dökerek tavada kavurun ardından kıymaları da atarak kavurmaya devam ediniz ve son olarak tuzunu, karabiberini kimyonunu atarak iyice karıştırdıktan sonra ocağınızı kapatın. Ispanaklı içi için hazırlama şekli; ıspanakları yemeklik dilimleyerek genişçe bir kaba atarak, ince ince dilimlenen soğanlar, salçası ve tuzunu eklenerek iyice harmanlanır. Bu şekilde Arnavut böreğinin ıspanaklı içini hazırlamış olursunuz. Ardından siz böreğinizin içini hazırlayana kadar hamurunuz kıvamını almış olacaktır. Sizde yufkanızı açmaya geçebilirsiniz. Yufka açmaya geçmeden önce birer tavada yağı kızdırmalısınız ve her açmış olduğunuz yufkanın sadece birer yüzüne kızdırmış olduğunuz yağı sürünüz ve bu şekilde yufkalarınız hazır olmuş olur. Ardından Arnavut böreğini yapacağınız tepsiyi alarak altını iyice yağlayınız ve üstüne ilk açmış olduğunuz yufkayı serin ardından hazırlamış olduğunuz kıymalı veya ıspanaklı harcından birini üstüne serpiştirin. Tekrardan yağlamış olduğunuz yufkayı üstüne serini ve tekrardan börek içi harcınızı serpiştirin ve son olarak tekrardan üste yufkanızı serin. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz Arnavut böreğini fırına atınız ve son olarak fırından çıkartıp servis edebilirsiniz.
20.01.2024 08:19:25
Arnavut Böreği Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Arnavut böreğini yaptım ve şuan soğumaya bıraktım. Akşam misafirlerim gelecek. Böreğin tadına baktığımda oldukça lezzetli ama görüntüsü çok sade geldi. Bunun için üzerine nasıl süslemeler yapmamı tavsiye edersiniz? Sofrada ayrıca güzel de durmasını istiyorum. Müvellâ . 09.09.2018 19:34:09
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024