Açma Patatesli Börek

Açma patatesli börek, toplum olarak patates ile yapılan börekleri daha çok sevmekteyiz. Yufka ile yapılan börekler eğer sizin damak zevkinize hitap etmiyorsa yufka yerine evde kendiniz hazırlayacak hamur ile kolay açma patatesli börek yapabilirsiniz.

Hamuru için

  • Yeteri kadar elenmiş un
  • 1 tatl
    ı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvıya
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yeteri kadar ılık veya su süt karışımı

İç Harcı için

  • 5 tane orta boy patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Hamurun Arsı için

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 fincan ey çiçek yağı
Üzeri için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu veya susam
Açma Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

Açma patatesli börek için unu bir karıştırma kabının içerisine alın ve orta kısmını yuvarlak olacak şekilde açın. Diğer taraftan yaş mayayı bir kâseye alın ve üzerine bir çay bardağı su ilave edip çatal ile ezin. Kıvamı açılmış olan mayayı unun orta kısmına boşaltın. Diğer kalan hamur malzemelerini de yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayacak bir hamur oluşturun. Hamurun yoğrulma işlemi bittikten sonra ise üzerini bir bez veya streç film ile kapatıp 1 saat kadar bekletin.
Bu aşama da hamuru soğuk olmayacak bir ortamda bekletirseniz daha çabuk kabaracaktır.

Diğer taraftan patatesleri arze ederseniz haşlayabilirsiniz. Ancak biz bu tarifimiz de haşlamadan kullandık. Patateslerin dış kısımlarını yıkadıktan sonra kabuklarını bir soyacak ile temizleyin ve rendeleyin. Rendelenmiş patateslerin içerisine kuru soğan hariç diğer malzemeleri ilave edip karıştırın. Kuru soğanın kabuklarını soyup ince şekilde doğrayın ve tereyağı ile şeffaflaşana dek kavurun. Kavrulan soğanı patateslerin yanına alıp karıştırın. Hazır hale gelmiş olan iç harcı bir müddet bekletin ve bu arada hamuru un serpiştirilmiş olan tezgâhın üzerine alın ve 10 adet eşit oranda beze elde edin. Bezelerden bir tanesini tezgâhın üzerinde oklava ile veya merdane yardımıyla açın. Yufkanın boyutunun tepsi boyutundan biraz daha büyük olmasına dikkat edin. Açılmış olan hamuru yağlanmış fırın tepsisinin üzerine alın. Yufkanın her tarafını tereyağı ve sıvıyağ karışımı ile fırça yarımıyla bir güzel yağlayın. Diğer kalan dört bezeye de aynı işlemi uygulayın. Yufkanın beşinci sırasına geldiğinde ise içerisine patatesli iç harcı ilave edip her tarafına yayın. Diğer kalan bezeleri de aynı şekilde açıp yağlayın ev böreğin en üstü için yumurta sarısı, tereyağı ve sıvıyağ karışımı hazırlayın. Hazırlanılan karışımı da böreğin üzerine sürün ve tepsiyi 158-200 derecelik fırına gönderin. Yaklaşık 45 dakika kadar böreği fırında pişirin ve piştikten sonra tepsinin içerisinden kalıp halinde çıkartıp bir bezin üzerine alın. Ilıdıktan sonra börek şeklinde dilimleyip sunum yapın.

Afiyet olsun.
20.01.2024 01:51:20
Açma Patatesli Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Açma Patatesli Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Açma Patatesli Börek"
Açma patatesli böreği ben de yapmaya karar verdim ama tam olarak başarabilecek miyim emin değilim. Bunun için dikkat etmem gereken bir püf nokta var mıdır? Yoksa tarifte olduğu gibi direk uygulayayım mı?
Şahamet . 28.08.2018

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024