Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok insan açma böreği evde yapmak yerine hazır olarak dışarıdan almaktadır. Bunun nedeni tabi ki bu böreğin yapılışının zorluğunun yanı sıra birçok malzeme ile yapılmasıdır. Birazdan vereceğim tarif bu böreği zorluğundan dolayı yapamayanlar için biraz pratikleştirilmiştir.
Bu nedenle tarifimi okuyarak açma böreği kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bunun için gerekli olan tüm malzemeleri hazırlamanız gerekmektedir. Açma börek oldukça lezzeti yiyen insanların mutlaka tekrar yediği yiyeceklerdendir. Özellikle akşam çaylarında yiyebileceğiniz en iyi yiyecektir. Fakat kilo problemi olan kişilerin açma böreği biraz daha dikkat ederek yemeleri tavsiye edilmektedir. Çünkü Kalori ve yağ oranı diğer böreklere göre biraz daha yüksektir. Bu nedenle yerken biraz daha ölçüye dikkat ederseniz sizler için çok daha iyi olacaktır. Şimdi bu mükemmel lezzetin tarifinden bahsedelim.

Kullanılacak malzemeler

  • Bir tane yumurta,
  • İki çay bardağı süt,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • Bir tatlı kaşığı tuz,
  • Ve bir miktar un

İç malzemeler

  • 250 gram kıyma,
  • Bir demet maydanoz,
  • Bir adet domates,
  • Birkaç tane biber,
  • Tuz ve çeşitli baharatlar,
  • Bir miktar sıvı yağ,
  • İki adet soğan,
  • Ve bir miktar tereyağı

Açma Börek Nasıl Yapılır?


Birçok tarifte yaptığımız gibi bir kap içerisinde yumurtayı, sütü, sıvı yağı ve yeteri kadar tuzu ekleyip iyice çırpalım.
Biz çırparken yavaş yavaş kap içerisine unu ekleyelim. Biz karıştırmaya devam ederken unu aktardıkça koyulaşacaktır. Artık elinizle hamuru yoğurabilirsiniz.

Daha sonra hamuru 13-15 ayrı parçaya ayıralım. Daha sonra ayırdığımız bezeleri hemen hemen bir tabak büyüklüğünde açalım. Biz açarken bir ara tereyağını iyice eriterek açtığımız bu hamurların üzerine bolca sürelim. Bu bezelerden üç tanesini birleştirdikten sonra yağ sayesinde iyice yapışacaklardır. Fakat burada dikkat edilmesi gereken husus en üstteki açtığımız hamuru yağlamamalıyız. Çünkü açmaya devam edeceğiz.

Tüm hamurları tabak büyüklüğünde açarak aralarını yağladıktan sonra toplamda 5 üçlü hamurumuz olacaktır. İşte bu aşamada açma börek için iç hazırlamalıyız. Kıymaları suyunu çekene kadar kısık ateşte için için pişirelim. Daha sonra ise Soğan, biber ve domatesleri ince ince doğrayarak sıvı yağ ile karıştıralım ve kıymaya ilave edelim. İyice karıştıralım ve kapatmaya yakın maydanozu da doğrayalım. Artık iç malzememiz hazır.

Şimdi üçerli olarak ayarladığımız 5 hamuru iyice büyüyene kadar açalım. Bu işlemi ne kadar yapabilirseniz yapın iyice büyüsün. Daha sonra bu hamuru kenarlarından dörde katlayalım ve dörde bölelim. Daha sonra böldüğümüz yufka üzerine kıymalı iç malzemesinden ekleyerek çok sıkmadan sigara gibi saralım.

Bu böreklerin üzerini yağ ile iyice yağlayalım ve tepsiye yerleştirelim. Bu işlemi yaparken fırını ısınması için açın ve 200 dereceye ayarlayalım. Sonuçta toplam 20 adet börek elde edeceksiniz siz kişi sayısına göre orantılı olarak malzemeleri arttırarak daha fazla açma börek yapabilirsiniz. Sıcak sıcak yenilince çok daha lezzetli olmaktadır.
19.01.2024 07:48:16
Açma Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Açma Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Açma Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bayat Ekmek Böreği

Bayat Ekmek Böreği, Bayat ekmeklerinizi değerlendirme vakti. Günümüzde oldukça ekmek bayat hale getirilip atılmaktadır. Fakat kimse bu atılan ekmeklerini değ...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024