Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski zamanlardan beri yapılmakta olan börekler, günümüzde oldukça farklı çeşitlerde bulunan ve insanlar tarafından oldukça sevilen yiyeceklerdir. Fakat yapılışı zor olan börekler genellikle daha lezzetli börekler olduğu için insanlar bu zahmete girmek istemezler.
Ama börek yapmanın püf noktaları bilen insanlar çok kolay bir şekilde börekleri yaparak bu lezzetleri misafirlerine eşlerine ve dostlarına tattırmaktadır. Sizler de börek yapmanın altın kurallarını ve önemli noktalarını bildiğiniz zaman çok kolay bir şekilde böreklerinizi yaparak afiyetle yiyebilirsiniz. Şimdi börek yapmanın en önemli kurallarına ve dikkat edilmesi gereken hususlara bir göz atalım.
  • Özellikle sebzeli börekler yaparken sebzeler yıkandıktan sonra kurumaya yakın biraz una bularsanız sebzeler yufkaya yapışmaz ve böylece çok daha lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz. Bu durumun uygulanmaması durumunda sebzeler yufkaya yapışacaktır.
  • Su böreği yapan kişiler bu böreği hazır yufkalarda yaptıkları için lezzet, yarı yarıya düşmektedir. Bu durumla karşılaşmamak için özellikle su böreğinde yufkaları kendiniz açmaya özen gösterin. Çünkü dışarıdan alacağınız hazır yufka, sizin açacağınız ev yufkasına kesinlikle benzemeyecektir. Yani kendi açacağınız yufka çok daha fazla lezzetli olarak yaptığınız böreği tadan kişileri hayrete düşürecektir.
  • Yine su böreği yaparken yufkaları haşladığınız su içerisine bolca tuz atmanız lezzet açısından çok daha iyi olacaktır. Bu durumu yufkalarda mutlaka uygulamalısınız.
  • Herhangi bir börek yapacağınız zaman börek yapımı tamamlandıktan sonra fırın ve pişirme aşamasına geldiğinde böreği yaklaşık olarak 25 dakika buzdolabında bekletirseniz börek malzemeleri tam olarak dinlenerek pişmeye hazır hale gelecektir. Böylece pişirdiğiniz börekten çok daha fazla lezzet elde edeceksiniz
  • Börekler için kesinlikle herhangi bir pişme süresi dikkate alınmamalıdır. Bu duruma yemeklerdeki gibi standart bir süre verilemez. Çünkü börek yapımında birçok etken böreğin pişme süresini etkilemektedir. Örneğin börek yapımında kullandığınız yufkanın kalınlığı böreğin pişme süresinin değişmesine yani bazen uzamasına bazen kısalmasına neden olarak süreyi değiştirmektedir.
  • Tüm bunların yanında yufkayı sereceğiniz tepsiye yağdan başka sıvıyı kullanmamanız tavsiye edilmektedir. Örneğin tepsiye damlayan yumurta, un, şeker gibi malzemeler böreğin direk olarak tepsiye yapışmasına neden olarak sizleri zor durumlarda bırakabilir. Bu nedenle kesinlikle tepsiye herhangi bir maddenin temas etmemesi gerekmektedir.
  • Yumuşak bir börek yapmak isteyen kişiler börek yapmanın püf noktaları arasında önemli bir durum vardır. Bu kişiler yumurtayla bir şişe sodayı bir kapta çırparak sos haline getirdikten sonra böreğin üzerine bolca sürebilir. Bu durumda börek lezzet kaybetmeden hem yumuşak olacaktır hem de çok aşırı kabarmayacaktır.
  • Bir diğer püf nokta ise yufkalarını ıslatacak kişiler bu ıslatma işlemini margarinle ya da sıvı yağ ile ıslatarak yaptıklarında çok daha büyük lezzetler alarak lezzet farkını normal bir börekle kıyaslayabilir. Bu nedenle sizlerde bu işlemi margarin ya da sıvı yağ ile kolayca yapabilirsiniz.
  • Börek yapımında kullanacağınız malzemelerin kesinlikle taze olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü börek yapacağınız malzemeler taze olmadığı zaman bu durum direk olarak lezzetin değişmesine ve böreğin kıvamının tutturulamamasına neden olmaktadır.
  • Son olarak börek için kullanacağınız iç malzemeleri tepsiye en az iki adet yufka kullandıktan sonra yapılmalıdır. Aksi halde yaptığınız bu börek piştikten sonra bu malzemeler tepsinin dibine yapışacaktır ve servis sırasında dağılma problemi meydana gelecektir.
19.01.2024 12:17:49
Börek Yapmanın Püf Noktaları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Börek Yapmanın Püf Noktaları Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Börek Yapmanın Püf Noktaları"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bayat Ekmek Böreği

Bayat Ekmek Böreği, Bayat ekmeklerinizi değerlendirme vakti. Günümüzde oldukça ekmek bayat hale getirilip atılmaktadır. Fakat kimse bu atılan ekmeklerini değ...
Devamını Oku

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024