borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Unlu Börek

Unlu börek, Diğer böreklerden farkı ne diyecek olursanız, yufka arasına sürülen yağ ve unun verdiği çıtır  ve farklı lezzeti derim. Unlu böreğin en önemli özelliği çıtır çıtır olmasıdır. Eve gelen misafirlerinize, akşam beş çayının yanına yapabileceğiniz yapımı kolay ve pratik olan bir börek türüdür. Denememiş olanların denemesini tavsiye ederim. İç harcını siz nasıl severseniz öylede yapabilirsiniz. Malzeme ölçüleri aynıdır.

Unlu börek için malzemeler
  • 4 adet yufka
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım paket margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Unlu börek iç harcı için malzemeler
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber
Unlu BörekUnlu börek yapılışı:

Patatesleri güzelce soyduktan sonra küp küp kesilir. Kesilen patatesler derin bir tencerenin içine alınarak üzerini geçinceye kadar suyla doldurulur. Üstüne bir miktar tuz atılarak yumuşak kıvama gelene kadar haşlanır. Daha sonra haşlanan patatesler süzülerek kenara alınır. Soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayın. Zeytin yağını bir tavanın içine koyun. Üzerine biraz tuz ve soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kızartın. Haşlanmış olan patatesleri de üzerine ekleyerek üç dakika kadar pişirin. Kavurma işleminizi bitirdikten sonra ocağın üzerinden alıp püre haline getirin. Yufkayı alarak tezgahın üzerine açın. Yarısına eritmiş olduğumuz sıvı yağ karışımlı margarinden sürerek üzerine un serpin. Daha sonra yufkayı ikiye katlayıp üste kalan kısmına yağ sürüp un serpin. Yufkanın geniş tarafına hazırlanmış olan iç harçtan koyarak rulo şeklinde katlayın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Hazırlanan ruloları istediğiniz şekilde keserek fırın tepsisine yerleştirin. Son olarak üzerilerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün. En son çörek otunu üzerinde gezdirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına atarak kızarana kadar pişirelim. Böylece unlu böreğimizin hazırlanışı bitirmiş oluruz. Artık böreğimiz servise hazır hale gelmiş olur.

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 19.09.2015 14:32:41

Unlu Börek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Unlu Börek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli M...

Krepli Börek

Krepli börek, börek tadında az malzemeli harika bir lezzet olan krepli böreğin tarifini paylaşalım sizlerleKrepli börek için gerekli malzemeler1 adet yumurta1 su bardağı süt veya su1 tutam tuzAlabildiğine un ( boza kıvamında olmas...

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği daha önce tattığınız böreklerden oldukça farklı olan ancak kesinlikle çok beğeneceğiniz börek tarifleri arasında yer alıyor. Adı sebebi ile korkmanıza da gerek yok, çok rahat bir şekilde hazırlayacağınız bu börek...

Yufkalı Peynirli Börek

Yufkalı Peynirli Börek, Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan ve günün diğer öğünlerinde de sofraları süsleyen börekler bir çok kişi tarafında tercih edilmektedir. Sunumunun şık olması ve yapılışının da pratik olması tercih edil...

Yufkalı Kıymalı Börek

Yufkalı Kıymalı Börek pratik olarak hazırlanabilecek börek çeşitlerinden biridir. El açması börek yapmayı bilmeyenler ya da el açması börek yapmaya vakti olmayanlar için hızlı ve rahat bir şekilde yapılabilecek olan bu böreği yapm...

Pasta Börek

Pasta börek  gibi hamur işlerini sevmeyen yoktur. Bence, diyeti pazartesiden başlatıp salı bozanların en büyük sebebi de bu tür hamur işleridir ;) eğer siz de pastasız, böreksiz yapamam diyenlerdenseniz işte size hem pratik he...

Pasta Börek Fırını

Pasta Börek Fırını çeşitli börek ve pasta ürünleri ile günlük olarak hazırlanan taze tatları ile tüm pata ve börek ihtiyaçlarınızın karşılanmasına olanak sağlamaktadır. Birbirinden lezzetli çeşitleri ile ev yapımı börek ve pasta i...

Su Böreği Kaç Kalori

Su böreği kaç kalori konusu özellikle fazla kilolarından şikayetçi olan ve kalorilerinden kurtulmak isteyen kişilerin en çok merak ettikleri konular arasında yer alıyor. Görünüşte oldukça masum ve hafif görünen bu böreğin kalori d...

Börek Hamuru

Börek Hamuru, hafta sonu kahvaltılarınız ve çay saatlerinizde aileniz ve sevdikleriniz için nefis bir börek yapabilmek için kullanabileceğiniz mayalı bir hamurdur. El açması börek yapmaktan korkan bayanların da rahatlıkla kullanab...

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır, Paçanga böreği, herkesin mutlaka bir kere bile ismini duyduğu ve yiyenlerin de hayran kaldığı bir börek türüdür. Bu börek özellikle çok fazla zamanı olmayan insanlar için bire birdir. Yapılışı oldukça...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017