borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Pırasalı El Açması Börek

Pırasalı el açması börek, Bizim kültürümüzde börek denildiği zaman akan sular durur. Geleneklerimizde çeşit çeşit börekler mevcuttur. Akşam yemeği menülerimizde hele ki hanımların meşhur 5 çaylarında mutlaka bir börek çeşidi bulunur. Pırasalı el açması börek te mutlaka çay keyfinizin yanına dahil etmeniz gereken böreklerden bir tanesi. El açması börek denilince nedense çoğu kişi bir adım geri durur. Ama el açması böreğin tadı diğer böreklerde yoktur. Evet biraz uğraştırıcı olabilir ama bu tür tarifler sadece bir kez denendiğinde ister istemez el alışır ve ikinci seferde hiç zorlanmadan daha kolay yaparsınız. Bundan dolayı vakit kaybetmeden hemen denemenizi öneririm. Emin olun hem lezzetine hem kokusuna dayanamayacaksınız.

Pırasalı el açması börek için gerekli malzemeler,

  • 1 kilogram taze pırasa
  • 3 adet yemeklik kuru soğan
  • 1 çay bardağı yemeklik zeytinyağı
  • 2 kahve fincanı soğuk süt
  • damak tadınıza göre karabiber, pul biber, tuz

Böreğin hamuru içinr,

  • 1 kilogram un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ve unun aldığı kadar su

Pırasalı el açması börek yapılışı,

Öncelikle hamuru hazırlayarak işe başlayalım. 1 kilogramlık unu derin bir yoğurma kabına alarak tuzunu ekledikten sonra yavaş yavaş ılık su ekleyerek hamurumuzu oluşturalım. Elde edeceğimiz hamur ne çok sert ne de çok fazla yumuşak olmalıdır. Orta kıvamlı bir hamur olması gerekir. Hazırlamış olduğunuz hamuru 12 eşit parça haline getirerek üzerini temiz bir bez ile kapatarak yaklaşık 1.5 saat dinlendirin, el açması yapacağınız börek çeşitlerinde hamur ne kadar uzun süre dinlenirse hem açmanız daha kolay olur hem de böreğiniz çok daha lezzetli olur. 

Hamuru dinlenmeye aldığınız sırada böreğin iç malzemesini hazırlayabilirsiniz. Öncelikle kuru soğanları küp küp doğrayarak bir teflon tavaya alın sıvıyağı da ekleyerek soğanları soteleyin. Sonrasında pırasaları yıkayıp ince ince doğradıktan sonra soğanlı karışıma ekleyip hepsini beraber soteleyin ve baharatlardan damak tadınıza göre ekleyip iç harcı lezzetlendirebilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz pırasalı iç harç soğuduktan sonra sütünü ekleyin ve harcı bir kenara alın.

Artık hamurlu kısma geçebiliriz. 12 eşit parçadaki hamurları teker teker bir yemek tabağı büyüklüğünde açalım. 3' li gruplar olacak şekilde 12 tanesini her bir hamurun üzerine sıvıyağ döküp fırça ile dağıtıp 3 katlı 4 adet hamur elde edelim. İlk 3 lü grubu un ve merdane yardımı ile normal bir yufka büyüklüğünde açalım. Yufka büyüklüğünde ki hamuru 4 eşit parçaya bölelim. Ve bu parçaların içine pırasalı harçtan koyarak sigara böreği yapar gibi saralım. Diğer grupları da aynı şekilde yufka büyüklüğünde açıp 4 eşit parça ile iç harçtan koyarak saralım. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hazırladığınız börekleri dizin. Toplam 16 adet börek elde etmiş olacaksınız. Böreklerinizin üzerine fırça yardımı ile eritilmiş tereyağı sürerek 200 derecelik fırında pişirin. Börekler altı ve üstü kızarınca pişmiş demektir.  

Yayınlanma Tarihi : 10.11.2016 19:14:07

Pırasalı El Açması Börek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Pırasalı El Açması Börek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli M...

Yufkalı Ispanaklı Börek

Yufkalı Ispanaklı börek, herkesin lezzetle tüketmiş olduğu bir börek türüdür. Yufkalı Ispanaklı börek aynı anne elinden yapılmış gibi lezzetli olan bir börek türüdür. Bu börek hem sağlık açısından hemde tür bakımından enfes bir l...

Avcı Böreği Nasıl Yapılır

Avcı böreği nasıl yapılır, yurdumuzun her bölgesinde yapılmasına rağmen ege bölgesinin yöresel bir lezzetidir. Zaten egeliler hamur işine çok düşkün olmasıyla bilinmektedir. Malzemeleri oldukça zengindir malzemeleri zengin olduğu...

Kaytaz Böreği

Kaytaz böreği, Hatay’ın Antakya ilçesine ait, yöresel bir börek türüdür.  Kaytaz böreği lezzet olarak lahmacunu andırmaktadır ve bu lezzeti öğle ve akşam yemeklerinin yanında veya bir misafir geldiğinde çay ile ikram etmeniz mü...

Kırma Börek

Kırma Börek, Birçok insanın misafirlerine ikram ettiği yiyeceklerin en başında yer alan kırma börek oldukça eski tarihe dayanır. Birçok çeşidi olan bu börek genellikle peynirli tercih edilmektedir. Bu nedenle bende sizlere kırma b...

Tavuklu Börek

Tavuklu Börek doyurucu tadı ile karşımıza çıkan ve farklı şekillerde yapmaya müsait olan börekler arasında yer alıyor. Zamanınızın bol olması durumunda börek hamurunu kendiniz açabileceğiniz gibi hazır yufka kullanarak da yapabile...

Hazır Yufka İle Ispanaklı Börek

Hazır yufka ile ıspanaklı börek, ıspanak, içerdiği bol miktarda A, B, C ve E grubu vitaminleri ve magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ile şifa kaynağı olan bir bitkidir. Aynı zamanda demir yönünden çok zengin olan ıspanak, bi...

Karnıyarık Böreği Oktay Usta

Karnıyarık böreği Oktay ustanın önerileri ile yapılmalıdır. Eşsiz bir tat olan karnıyarık böreği hemen her insanın vazgeçilmezleri arasındadır. Biraz karmaşık gibi görünse de Oktay ustanın tariflerini okuyarak ve dinleyerek kar...

Börek Tarifleri Peynirli

Börek tarifleri peynirli, börek herkes tarafından sevilen yiyeceklerden biridir peynirli olanı da bir başka lezzetlidir. Herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek kolay tariflerdir. Fırında ya da yağda yapılabilir yufkaya çeşitli...

Gül Böreği

Patatesli gül böreği, ülkemizde en fazla tüketilen ve en çok sevilen böreklerden biridir. İster estetik görünümü ile olsun ister çıtır lezzet ile olsun mükemmeller mükemmeli olan bu börek sizleri ve misafirlerinizi lezzeti ile büy...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017